11 Şubat 2008 Pazartesi

Meyveli kek, muffin



Elmalı kurabiyemizden geriye kalan elmalı iç ile kuru kayısıdan meyveli kek ve minik meyveli muffinler yaptım, çok güzel oldu. Pelinim bayildi bunlara, minik maymun gelip gidip aşırdığı için yaş günü masamıza erişemedi bu muffinler:)

Malzeme:
(12 dilim kek veya 30 minik muffin)
*3 yumurta
*2 kupa (neskafe fincanı) un -Yaklaşık 1,5 su bardağı kadar yapıyor
*1,5 kupa şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*1 paket kabartma tozu
*1 limon kabuğu rendesi
*4 adet kuru kayısı (ince kıyılmış)
*1 elma (rendelenmiş)
*yarım çay bardağı ince ufalanmış ceviz
*1 çay kaşığı tarçın


yapılışı:
Keki yapmaya başlamadan önce meyveleri hazırlamalısınız. Kuru kayısıları incecik kıyın ve una bulayın, elinizde unu yedirin. elmaları da rendeleyin, kayıs ve elmaları bir kaba alın, cevizi ve tarçını ekleyin hepsini karıştırın. Şimdi keki apmaya başlayabilirsiniz.

yumurta, şeker ve limon kabuğu rendesini karıştırıcıyla iyice çırpın, unu bir süzgec yardımıyla yumurtalı karışıma eleyin, ayni elekle kabartma tozunu da eleyin. Eğer limon kabuğu rendesi yoksa vanilya ekleyin ki yumurtanin kokusunu alsin. Hamuru karıştırın. En son meyveleri ekleyip 1 dakika kadar karıştırın, fırın tepsisini yağlayın ve keki dökün, 170 dereceye ayarlanmis ve önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Ben ikizlerime meyvelikeki sevdirmek için muffin kalıplarında pişirdim.

Afiyet olsun:-)
not: porselen demlik cay saati etkinligi 13'e yetistiremedim uzgunum:(




3 yorum:

Emelin Mutfagi 01(Emel Ceyhun SABIR) dedi ki...

tesekkurler, sizin siteniz ozellikle de paylasimlariniz cok hozuma gitti.) emel

Adsız dedi ki...

sevgili emel hocam..uzun suredir bu tarifinizi denemek istiyordum..dun aksam nisanlim Serkan in bize caya gelecek olmasi bu sureci hizlandirdi. tarifinizi kek kalibinda uyguladim ve mukemmel oldu..serkan in gozunde de puan topladim::)). aslinda beni degerlendirmeniz icin size numune dilimler getirecektim ama, geriye kalan az sayidaki dilimleri marifetimi gorsunler diye kayinvalidemlere gonderdim..::)) tarifiniz icin tekrar cok tesekkurler...sevgiler...

Emelin Mutfagi 01(Emel Ceyhun SABIR) dedi ki...

sevgili serin'cim nişanlının begenmesine sevindim, sen begendiysen o da begenecektir, hayırlara vesile olmak hoşuma gitti:)) kayınvalide de önemlidir:)) sevgiler, emel

Powered By Blogger
Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et