14 Aralık 2008 Pazar

Elmalı Kek (pasta)

Sevgili Aslı, kekin nefisti. Senden tarifi alır almaz buraya ekleyeceğim. Ellerine sağlık !

çerkestavuğu


Çerkestavuğu, yok böyle bir lezzet. Songül'cüğüm ellerine sağlık!!

peynirli ve ıspanaklı börekler


Ispanaklı börek ve peynirli börek mm her ikisi de nefiss!!

Haydari



Haydari

Malzeme

2 su bardağı yoğurt (süzme veya normal yogurdun süzülmüş hali)

1 tatlı kaşığı kuru nane

4 diş sarımsak (ezilmiş)

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pulbiber

Yapılışı: Pulbiber hariç tüm malzemeyi karıştırın. Servis kabına aldıktan sonra pulbiberi dekoratif serpip buzdolabında bekletiniz. Afiyet olsun:-)

Zeytinli kek

Zeytinli Kek
Malzeme
2 yumurta
1 su bardağı zeytin (yeşil zeytin kullandım)
2 su bardğı un
1/2 su bardağı sıvı yağ (sızma zeytinyağı kullandım)
1/2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaiığı kuru nane
1 paket kabartma tozu
1/2 limon suyu
1/2 çay kaşığı tuz

yapılışı
Yumurta sarılarını çırpınız. Kalan malzemeyi ekleyip karıştırınız. (en son unu eleyerek ekleyin). Kek kalıbınıza döküp 180 derecede pişiriniz.

Sabah kahvaltısı veya 5 çayı için ideal bir çörek tadında. İsterseniz üzerine susam veya çörek otu da ekebilirsiniz.

Afiyet olsun:-)

13 Aralık 2008 Cumartesi

Çikolalatı Rulo Yaş Pasta



Bu pasta bir harika !!
MALZEME
Çikolatalı pandispanya için
  • 1/2 Su bardağı kakao
  • 1 çorba kaşığı un (yanlış okumadınız!)
  • bir çimdik tuz
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı (150 gr) şeker
Krema
2 paket krem şanti
50 gr sütlü veya siyah çikolata (ince rendelenecek)
1 su bardağı süt (200ml)
Süsleme
Çikolata sosu (hazır paket kullandım, Dr. Otker çikolata sos)
Diğer malzeme
yağlı kağıt
YAPILIŞI
Pandispanya
  1. Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın.
  2. Yumurta sarısına şekerin üçte ikisini koyun ve rengi açılana kadar çırpın (3-5 dk) .
  3. Yumurta beyazını kar gibi olana kadar çırpın. Son aşamada kalan şekeri de serpin ve çırpmaya devam edin.
  4. Unu ve kakaoyu ayrı bir kaba birlikte eleyin
  5. Kakao+un karışımının üçte birini yumurta sarısına eleyin
  6. Yumurta akının üçte birini yumurta sarısına ekleyin
  7. yumurta sarısına eklenenleri iyice karıştırın
  8. kalan un ve yumurta akını da aynı şekilde yumruta sarısına ekleyin, işlemi üç kez tekrarlamış olacaksınız.
  9. Büyük fırın tepsinize göre yağlı kağıt kesin ve kağıdın her iki yüzünğ de yağlayın. Karışımı buraya dökün.
  10. Keki fırına sürün. İnce bir katman olduğundan kısa süredepişecektir. 7 dk içinde kekiniz pişer. Bu nedenle temkinli olun.
  11. Kek pişince üzerine nemli bri bez örtün.
  12. tepsiyi bezin üstüne ters çevirin.
  13. Yağlı kağıt üste gelmişolacaktır bu kağıdı çıkarın.
  14. Keki bezle birlikte rulo şeklğinde sarın (bez kekin içine gelecek, evet !)
Pandispanyanız hazır ve soğuyor. Şimdi kremayı yapalım.
Krem şanti ve sütü karıştırın katılaşıncaya kadar çırpın. Koyu kıvamlı krema elde edin. Çikolatayı kremaya rendeleyin ve karıştırın.
Çikolata sosu pakettteki tarif gibi hazırlayın. Soğutun arasıra karıştırın ki kabuk bağlamasın!
Pandispanyanızı açın. İçine düzgünce kremanızı sürün. Sıkıca rulo halinde sarın. Bir servis kabına alın ve üzerine çikolata sosu dökün. Buzdolabında servis için soğutun. Sonuç emeğinize değecek ;-)
Afiyet olsun:-)

10 Aralık 2008 Çarşamba

Kabul Günü-aralık2008

Lisans yıllarımızdan beri görüştüğümüz arka arkaya evlendiğimiz yıllanmış arkadaşlarla bizim evde toplandık. Bu güzel akşamda ben resimdekileri yapmıştım. Aslı ve Songül de birer ikram getirmişler. Benim yıllardır tuttuğum tarif defterimi inceledik. Aslı'nın birçok tarifi vardı bu defterde. Becerikli arakdaşlarım Songül ve Canan da bana yeni tarifler verdiler. Örneğin haşhaşlı keki denemek istiyorum bir an evvel. Bu güzel kabul günü tadındaki muhabbettin detayları burada:-)

  • Çerkez tavuğu (Songül yapmıştı her zamanki gibi mükemmeldi)
  • peynirli börek
  • ıspanaklı börek
  • Haydari
  • Elmalı pasta (Aslı yapmıştı, nefisti)
  • Yeşil Zeytinli kek
  • Çikolatalı rulo yaş pasta
  • Taş kadayıf ve Halka Tatlı (Adanalılar bilir Gönül Kardeşler'den alındı)

İrem ve Pelin de arkadaşları Merve, Hande, Ekrem, Şmal ve Uğur Efe ile oynadılar, o gün hepsi de geç yattılar. Aralarındaki arkadşlığın büyüyen yaşlarıyla dostluğa dönüşmesini ümid ediyorum.

Sevgiler:-)

Tiramisu


Tiramisu


Malzeme

1 orta boy kakaolu pastaban (2 katlı hazır pandispanya)

1 su bardağı (200 ml) süt

1 çorba kaşığı neskafe

1 çorba kaşığı toz şeker


kreması :

1/2 lt süt

2 yumurta sarısı

3 çorba kaşığı un

5 çorba kaşığı şeker

1 kutu labne (200 gr) peyniri


Yapılışı :

1 bardak sütü ılıt, neskafe ve şekeri süte ekle karşıtır. Pastabanın her iki katını da bu süt ile ıslat. Pastaban sütü çekerken kremayı hazırlayın.


unu bir kaba eleyin. Sütü azar azar koyarak unlu birkarışım elde edin. 5 kaşık şeker ve yumurta sarılarını da ekleyip kremayı orta ateşte koyu kıvama gelen kadar pişirin. Krema pişince labneyi koyun ve iyice karıştırın.


Pastabanı düz bir servis kabına alın. Kremanın yarısını üstüne dökün diğer katı kremanın üzerine kapatın ve kalan kremayı da pastanın üstüne dökün. Krema soğuyunca üzerine 1 çarba kaşığı kadar kakaoyu eleyerek serpin.


Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
Pelin ve yeğenim Çağrı bu pastaya bayılırlar.
Afiyet olsun:-)
Powered By Blogger
Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et