30 Ekim 2009 Cuma
Defolu Kek
Defolu kek, delikli ke kalıbından çıkarken yarısı kalıp içinde kalan kekinizi kurtarmak zorunda kaldığınızda yapacağınız kektir:-) Kızım İrem okula kek götürmek istedi. Anneciği de yavrusunun isteğini gece gece yaptı. Ancak kek kalıbımız (bu arada medya m.... de satılan bir markadır alırken dikkat ediniz hiç kullanışlı değil 2. kez kekim bölünerek çıkıyor, tanımanız için: kalıbın yanlarında silikon tutacaklar var). Kekin yarısı kalıpta kalınca kalan kısmı nasıl kurtarırım diye düşündüm ve bu kek ortaya çıktı.
malzeme:
Kek için
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
kakaolu kısım için 2 tatlı kaşığı kakao
Emelin kakaolu Kreması :
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı nutella
1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı:
3 yumurta, şeker, vanilyayı 5 dakika kadar çırpın. Süt ve yağı ekleyin, karıştırın. Kabartma tozunu ve unu eleyin yavaşça karıştırın. Kek kalıbını yağlayıp unlayın. Kek karışımının büyük kısmını (2/3 ünü) kalıba dökün. Kalan kısmına kakaoyu ekleyin ve karıştırıcı ile karıştırın. Keke gezdirerek dökün. 170 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirin. Ilıdığında keki kalıptan çıkarın.
Kremanın yapılışı :
1 bardak soğuk süte nişastayı ekleyip iyice karıştırın. Nişasta eriyince şeker, kakao da ekleyip yeniden karıştırın. Ocakta kısık ateşte kremayı pişirin. Krema ısınmaya başladığında 1-2 tatlı kaşığı nutella ekleyin. Muhallebi kıvamında pişince kremayı ocaktan alın. Biraz ılıyınca kekinizin üzerine kremayı dökün. İsterseniz biraz hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Afiyet olsun:-)
24 Ekim 2009 Cumartesi
23 Ekim 2009 Cuma
Şarlot
8-10 kişilik
Ekimde Mersinde Denizde
Güneyde yaşamanın güzelliği:)) Ekim ayında Mersinde halen denize girebiliyorsunuz..biz de öyle yaptık, ikizler çok eğlendiler:)
2. sınıftayız
20 Ekim 2009 Salı
Mikrodalga Keki
2,5 su bardağı Sinangil marka hazır limonlu kekun
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
100 g margarin
1/4 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı :
Yumurta ve şekeri birlikte çırpın. Kabartma tozu, vanilya, süt ,erimiş margarin ve sıvı yağı ekleyip keki hazırlayın. Kekunu eleyerek keke dökün fazla karıştırmadan çırpın. Bir daire borcamı yağalyıp unlayın. Kekin büyük kısmını tepsiye dökün. Yaklaşık 1/3 ünü kakao ile çırpın. Kakaolu keki desen oluşrucak şekilde dolaştırarak tepsiye dökün (bu işi bizde Pelin yaptı). Tepsiyi mikrodalgaya yerleştirin. Mikrodalganın makarna programında (6 no) 10 dk pişirin.
Servis yapın.
Afiyet olsun:-)
Not: İrem gerçek limon kabuğu ile yaptığım kekimi daha çok beğendiğini ifade etti:)
19 Ekim 2009 Pazartesi
Emelin Kıymalı Soslu Makarnası
6 Kişilik
Malzeme:
1 Paket kalem makarna
250 gr dana kıyma
2 orta boy soğan
5 diş sarımsak
2 ortaboy domates
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tereyağ
1/4 çay bardağı (2-3 çorba kaşığı) zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru nane
istenirse biraz karabiber
Yapılışı :
Makarnayı 5 bardak suda 10-12 dk haşlayın (suyunu çekecek). Suya 1 tatlı kaşığı tuz eklemeyi unutmayın. Ocağı kapatırken 1 tatlı kaşığı tereyağını tencereye koyun ve makarnaya yedirin (iyice karıştırın).
Makarna haşlanırken Emelin sosu hazırlayın. Tavaya zeytinyağını alın. Önce kıymayı kavurun (5 dk). Kıymaya incecik kıyılmış soğan ve sarımsakları ekleyin. Kavurun (2-3 dk). Biber salçayı ve baharatları da koyun. Domatesi rendeleyin ve sosu karıştırın. Tüm malzemeyi 2-3 dk birlikte pişirin. Ocağı kapatın.
Pişen ve suyunu çeken makarnaya sosu ekleyin ve iyice karıştırın. Makarna suyunu çekmediyse suyunu boşaltın ve sosu ondan sonra koyun. 10 dk kadar sosu çekmesi için makarnayı dinlendirin. Sıcak servis yapın (çok yemeyin ne de olsa nefis bir makarna olacak !!)
Afiyet olsun:-)
18 Ekim 2009 Pazar
Kış Rüyası
Zeytinyağlı Biber Dolma
Malzeme
1,5 su bardağı dolmalık pirinç (kırık pirinç)
18 adet orta boy dolmalık biber
3 adet orta boy kuru soğan (ince kıyılacak)
2 yeşil biber (ince kıyılacak)
2 orta boy domates (kabukları soyulup minik küp doğranacak)
8 diş sarımsak (ince kıyılacak)
1/2 bağ maydonoz (ince kıyılacak)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1/2 limon suyu
1,5 çorba kaşığı biber salça
baharatlar:
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 ay kaşığı karabiber (mide ve tansiyon problemi varsa koymayınız)
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
1-yağ, ekşi, baharatlar, salça ve maydonozu karıştır. Bu malzemeye soğan, sarımsak, domatesleri ekle, en son pirinci koy. Tüm malzemeleri ekle iyice karıştır. Biberleri yıka kurula ve baş kısımlarını kesiniz. Dolma harcını biberlere doldurun. Dolmaları tencereye dizin ve 1 çay bardağı su ekleyin. Kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. 30 dk dinlendirip servis yapın.
Birlikte: Yoğurt, salatalık, domates söğüş, cacık
Afiyet olsun:-)
17 Ekim 2009 Cumartesi
Miss Ekmeğim
Her çeşit ekmeği kaliyeli ucuz temiz ve lezzetli yiyoruz:-)
Lahmacun
ikizanneleri |
Bu grubu ziyaret et |