24 Aralık 2010 Cuma

Limonlu kek-güllü kalıpta


Evet çok iyi bir fotograf görüntüsü değil ama inanın gerçekteki görünütüsü bir harika !!! özellikle konuklarına ikram ederken kjendinizle gurur duyacaksınız çünkü çok şık :)

İhitiacınız olan şey gül şeklinde bir silikon kalıp, ben essenso mağazasından aldım, 6 lı, bilginize..


malzeme (6 adet kek için)

2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı un
1 çay bardağı süt
yarımçay bardağı tereyağ (veya keklerde hangi yapğı kullanıyorsanız ben çocuklarıma yapıyorsam terayağ koyuyorum)
1 limon kabuğunun ince rendesi
1 tatlı kaşığı mısır nişastası (ağızda dağılan kek seviyorsanız)
1 paket vanilya (limon kabuğu varsa vanilya yakışıyor)
1 paker kabartma tozu

yapılışı

yumurta, şeker, vanilya ve limon kabuğu rendesini birlikte çırpın (3-4 dk kadar). yağı ve sütü ekleyin çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu birlikte eleyin ve çok karıştırmadan keki karıştırın.

Kalıpları kabaca yağlayın ve bir çay süzgeciyle de olabilir az miktarda unu kalıba eleyin (sanki pudra şekeri eler gibi). kekinizi güller dolana kadar koyun. Fırını önceden 5 dk ya ayarlayın 170 derecede 20 dk pişirin. Kek az soğudunda kalıptan çıkarın ve yukarıdaki resmin keyfini çıkarın. Kendinize yaptıysanız soğuk sütle afiyetle yiyin:)

Afiyet olsun:-)

Peynirli kek


penirli keki sever misiniz?

Malzeme:)

200 gr beyaz peynir
yarım bağ dereotu
yarım bağ maydanoz
3 yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı (yoksa herhangi bir sıvı yağ)
susam
1 adet tatlı kırımızı biber
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket kabartma tozu

yapılışı :
maydanoz ve dereotunu yıkayıp iyice suyunu süzdürün. incecik kıyın. peyniri, yoğurdu ve zeytinyağını bir kaseye alıp çatalla ezeren iyice yedirin. peynirler hafif taneli olabilir:) Bir çırpma kabında yumurtaı 5 dk kadar çırpıcının hızlı devrinde çırpın. Peynirli karışımla yumurtayı birleştirin ve karıştırın. Unu eleyerek karışıma ekleyin en son kabartma tozunu da eleyip hamuru son kez karıştırın. Kek hamurunuz katı gibi görünecektir sorun değil:)..bir fırın tepsisini yağlayın. 30 cm lik borcam tepside ideal oluyor ama ben yukarıdaki gibi baton kek kalıbındaki halini seviyorum ama ince ve kıtır isterseniz tepsi formunda bir kalıp kullanın.

Bir kenarda kırmızı biberi incecik soğan gibi kıyın. kekin üzerine erimiş 1 kaşık tereyağını sürün biberleri de kekin üstüne serpin ve tarayağı ile karıştırın en son susamı bol bol dökün. Fırında 180 derecede 30 dk kadar pişirin. Bir bıçağı kek batırın temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Fırını kapatın.

Tuzlu bri kekiniz var artık sıcak soğuk farketmez çok lezzetli ve doyurucu

Afiyet olsun:-)

9 Aralık 2010 Perşembe

Et sote

Tarifi yazmaya zamanım olmamıştı işte tarif:

Malzeme (4-6 akişilik):

500 gr kuzu kuşbaşı az yağlı et
2 adet kırmızı biber, iri doğranmış
2 adet yeşil biber, iri doğranmış (1-2 cm lik dilimler gibi)
3 adet orta boy soğan (iri iri doğranmış, rastgele kalınlıkta)
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet domates, kabuğu soyulmuş
4 iri diş sarımsak
tuz
karabiber

1 adet fırın poşeti

yapılışı:

1 saat öncesinde salça, soğan, sarımsak, karabiber ve sıvı yağ ile eti terbiyeleyin. Bu karışıma eti koyup 1 saat beketirseniz etiniz yumuşacık olur. eti ve doğranmış tüm malzemeyi fırın poşetine koyun, 1 tatlı kağığı da un serpin ve poşeti kapatın. Poşetin farklı yerlerini topluiğne ile delin. 200 derece fırında 1 saat pişirin. Fırın poşetinizi bir toprak kaba koyarsanız soteniz piştiğinde poşeti çıkarıp tüm yemeği toprak kapta servis yapabilirsiniz güzel bir sunum olur.

Yanına pirinç pilavı yapın.

Afiyet olsun:-)
Powered By Blogger
Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et