MALZEME
Çikolatalı pandispanya için
- 1/2 Su bardağı kakao
- 1 çorba kaşığı un (yanlış okumadınız!)
- bir çimdik tuz
- 5 yumurta
- 1 su bardağı (150 gr) şeker
Krema
2 paket krem şanti
50 gr sütlü veya siyah çikolata (ince rendelenecek)
1 su bardağı süt (200ml)
Süsleme
Çikolata sosu (hazır paket kullandım, Dr. Otker çikolata sos)
Diğer malzeme
yağlı kağıt
YAPILIŞI
Pandispanya
- Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın.
- Yumurta sarısına şekerin üçte ikisini koyun ve rengi açılana kadar çırpın (3-5 dk) .
- Yumurta beyazını kar gibi olana kadar çırpın. Son aşamada kalan şekeri de serpin ve çırpmaya devam edin.
- Unu ve kakaoyu ayrı bir kaba birlikte eleyin
- Kakao+un karışımının üçte birini yumurta sarısına eleyin
- Yumurta akının üçte birini yumurta sarısına ekleyin
- yumurta sarısına eklenenleri iyice karıştırın
- kalan un ve yumurta akını da aynı şekilde yumruta sarısına ekleyin, işlemi üç kez tekrarlamış olacaksınız.
- Büyük fırın tepsinize göre yağlı kağıt kesin ve kağıdın her iki yüzünğ de yağlayın. Karışımı buraya dökün.
- Keki fırına sürün. İnce bir katman olduğundan kısa süredepişecektir. 7 dk içinde kekiniz pişer. Bu nedenle temkinli olun.
- Kek pişince üzerine nemli bri bez örtün.
- tepsiyi bezin üstüne ters çevirin.
- Yağlı kağıt üste gelmişolacaktır bu kağıdı çıkarın.
- Keki bezle birlikte rulo şeklğinde sarın (bez kekin içine gelecek, evet !)
Pandispanyanız hazır ve soğuyor. Şimdi kremayı yapalım.
Krem şanti ve sütü karıştırın katılaşıncaya kadar çırpın. Koyu kıvamlı krema elde edin. Çikolatayı kremaya rendeleyin ve karıştırın.
Çikolata sosu pakettteki tarif gibi hazırlayın. Soğutun arasıra karıştırın ki kabuk bağlamasın!
Pandispanyanızı açın. İçine düzgünce kremanızı sürün. Sıkıca rulo halinde sarın. Bir servis kabına alın ve üzerine çikolata sosu dökün. Buzdolabında servis için soğutun. Sonuç emeğinize değecek ;-)
Afiyet olsun:-)
1 yorum:
Cok nefis görünüyor, ellerinize saglik. Sevgiler.
Yorum Gönder