2010 yılbaşısına Nevşehir bölgesinde girdik. Kapadokya olarak da bilinen bu güzel turistik tatil beldesinde yer altı şehirleri, yer üstündeki olaganüstü görünümlü peri bacaları, şarapları harikaydı. HAlayhan adında bir yer altındaki restoranda öğle yemeği için mola verdik ve o bölgenin yöresel yemeği olan testi kebabı yedik. Kuzu eti soğan, salça ve biberle testiye konup ağzı hamurla kapatılıyor ve testi odun ateşine konuyor. 4 saat kadar ateşte kalan testi içindeki et pişirilmiş oluyor. Konuklara ikram edileceği zaman da testi yemeğin konulabilmesi için kırılıyor. Tadı enfes olan bir kebabı mutlaka yemelisiniz. Teşekkürler Halayhan Restoran.
P: Arka plnada Pelin görünüyor, meraklı minik:-)
11 Ocak 2010 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ikizanneleri |
Bu grubu ziyaret et |
1 yorum:
Emelim nası bi kebaptır bu..
Baya lezzetli bişeye benziyo.Öyle bi anlatmışsın ki.Resmen ağzımın sularını toplamak zorunda kaldım.
Yorum Gönder