21 Aralık 2018 Cuma

Revani (Portakallı)


Malzeme (16 posiyon)
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
2 su bardağı irmik
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbet:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 portakalın suyu
yarın limon suyu

YAPILIŞI
Şerbeti önce hazırlayın. Tüm malzemeleri bir tencereye koyun ve en az 15 dakika kaynatın.
Şerbet kaynarken bu sırada revaniyi hazırlayın. Yumurta ve şekeri çırpın. Portakalı yıkayıp kurulayın. rendenin en ince tarafıyla portakalı revaniyi yapacağınız kaba doğrudan rendeleyin ve sonra  vanilyayı yağı ve yoğurdu ekleyin ve hepsini çırpın. Unu eleyerek ekleyin. irmiği de ekleyip iyice karıştırın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Büyük bir fırın tepsisine revaniyi boşaltın. 25 dakika 180 derecede pişirin (üzerin nar gibi kızarmalı).

Revaniyi fırından çıkarında dilimleyin. yaklaşık 16 dilim porsiyon çıkacaktır.  Şerbeti üzerine dökün. Şerbet fazla gibi görünebilir hepsini dökün revani kuru olmamalı tüm şerbeti çekecektir merak etmeyin:)

Rengi ve lezzetiyle herkesin seveceği garantili bir şerbetli tatlıdır. Portakalın bol olduğu bu mevsimde bu tatlıyı konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Pelin de İrem de çok seviyorlar revaniyi.

Revaniniz soğuduğunda üzerine hindistan cevizi rendesi serpebilirsiniz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Powered By Blogger
Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et