Karadeniz gezimiz'in çamlıhemşin yolundaki dere restoranda ilk kez yediğim tadına doyamadığım muhlama (mıhlama veya kuymak da diyorlar)
NEFİSTİ..
Kaymak veya terayağı, lif lif açılan kaşar benzeri peynir ve mısır unu ile yapılan bir kahvaltılık..ağır gelir sanıyorsunuz hani tereyağ yoğun ya..hayır hiç öyle değil..bayıldık
internette bir tarif buldum (www.yoremizden.com)
200gr. tereyağı ( tereyağını Mehmet Zeki hocanın anneciği elleriyle yaptı. Halis muhlis köy tereyağı )
2 su bardağı mısır unu
3 su bardağı su
Yarım kg. telli peynir ya da eritme peynir ya da yayla peyniri (beyaz peynir,lor, ezine gibi peynirleri kullanmayın.)
29 Ağustos 2009 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ikizanneleri |
Bu grubu ziyaret et |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder