Merhabaa:-)
31 Ağustos. Tatil bitti. 30 ağustos zafer bayramımızı da kutladık. Bu gece sahura kalkıp ilk orucumuza da başlayacağız. İrem ve Pelin ilköğretim 1. sınıfa başlayacaklar. Yarın işe de başlayacağım. 2008 in 1 Eylül'ü birçok ilkle başlayacak. Ramazan ayımız da hayırlı olsun. Tariflerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. İlk olarak ramazan ayında hafif doyurucu ve istenirse et yemeklerinin tanında çıkarılabilecek bir zeytinyağlı ile başlıyoruz. Zeytinyağlı yeşil fasülye.
Tatil kokan buldan bezinden masa örtümü de dikkatinize sunarim:)
Zeytinyağlı yeşil fasülye
Malzemeler
1 kg yeşil fasulye
1 adet küçük soğan
4 adet orta boy domates
1 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
4 küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı salça (konulmayabilir)
Yapılışı
Fasülyeleri temizleyin ve yıkayın. Eğer sırık fasülye almışsanız fasülyeyi uzunlamasına ikiye kesin (uzunlamasına kesilecek). Fasülyeleri kırmayın uzun uzun kalsın. Soğanı incecik kıyın. Sarımsağı da kıyın. Domateslerin kabuğunu soyunve minik küpler halinde doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını koyun. Salçayı yağla karıştırın. Üzerine fasülyeleri koyun. Domatesleri yerleştirin. Soğanları serpin sarımsayı da yayın. Tuz ve şekeri de ekleyip ateşe koyun. Kısık ateşte 2 saat kadar pişirin (su konmayacak).
Afiyet olsun :-)
2 yorum:
Hoşgeldin Emel'cim, şükür kavuşturana :) Sana da hayırlı ramazanlar diliyorum, kızlarının eğitim hayatı da hayırlı olsun, başarıları daim olsun.. Örtün çok güzel, güle güle kullan..
Emelciğim merhaba;
ellerine sağlık canım.bende çok severim fasulyeyi.kalpli pastalar ise çok şık olmuşlar.
sevgilerimle.
sebilay.
Yorum Gönder