29 Temmuz 2008 Salı

Balık Pikata -Tartar Sos ve Patates Kızartması İle

Malzeme
pikata sos için
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı nişasta
kırmızı toz biber
karabiber
ayçiçek yağı

levrek için
1 fileto levrek
tuz, karabiber
feslegen

tartar sos için
1 yemek kaşığı kapari
2 adet kornişon
1/2 kuru soğan
3 adet ceviz

tuz, zeytinyağı
1 adet limon
1/10 adet dereotu
mayonez
2 yemek kaşığı pulbiber


Yapılışı

Levrek
Balıklar temizlenip fileto edilir. Tuz, karabiber ve feslegen ile marine edilir. Bir kenarda bekletilir.

Pikata sos
Un, yumurta, nişasta, tuz, kırmızı toz biber, karabiber, ve ayçiçek yağı ile pikata sos hazırlanır.

Tartar sos
Kapari, kornişon, ceviz ve kuru soğan incecik kıyılır. Avuca alınır ve iyice sıkılarak suyu çıkarılır. Mayonez ve kıyılmış dereotu eklenir. Limon ve tuz konularak tatlandırılır.

balıklar önceden hazırlanmış pikata sosa batırılır ve hemen tavaya alınır. Kızgın yağda kızartılır. Kızaran balık tartar sos ve fırınlanmış patates ile servis yapılır.

Afiyet olsun-)

Not: Bu balık yemeği Adana Hiltonsa Otelinin yemek kursunda yapılmıştır.

25 Temmuz 2008 Cuma

konserve domates-kışa hazırlık




Kışa daha çok var ancak şimdi domateslerin en güzel zamanı. Şöyle kışın da keşke böyle domatesler olsa dediğinizde hemen birkaç kg alıp konservesini yapabilirsiniz. Ben burada verdiğim tarif ile 7 ay kadar kullaniyorum. Paşabahçe kavanozların yanısıra resimde de görüldüğü gibi bilumum meyvesuyu şişeleri de değerleniyor.

6,5 yaşında iki çocuk, iştahlı bir anne ve babadan oluışuan dört kişilik bir aileye 20 kg taze domatesten çıkan konserve mayıs ayı sonunda kadar yetebiliyor.

Yapılacaklarçok basit :-) ama lütfen sevgiyle hazırlayın :-))

*domatesleri alirken kipkirmzi olmasina dikkat ediyorum

*olgun domates eline alinca agir olur avucla ve tartiyor gibi yapabilirsin

*rendeleyebilrsin, dograyabilrsin, rondodan gecirebilirsin

*tencereye rende domatesleri koy, az zeytinyagi ve tuz ekle,

*domates fokurdadiginda 1 dk kadar kaynasin

*kuru cam kavanoza tamemen dolana kadar koy*kavanozun agzini kapatip ters cevir

*kavanozlarin bu sekilde uzerini bir ortu ile kapat*24 sa sonra cevir.

*karanlik bri dolaba koy (dis ortam olabilir, buzdolabina gerek yok)

*kullanacagin zaman agzini acitktan sonra buzdolabinda saklamalisin


tum kisi bu sekilde konserve domatesle gecirebilirsin.

Not: Bu bilgiler ikizanneleri yahoo grubuyla da paylaşılmıştır.

Powered By Blogger
Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et