23 Eylül 2009 Çarşamba

Fırın Tavuk


6 kişilik


Malzeme

1 bütün tavuk

1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

1 diş sarımsak

1 orta boy soğan

1 adet havuç

1 adet patates

1 fırın torbası


yapılışı :

Soğan, havuç, patates soyulur ve irice doğranır. Sarımsak incecik kıyılır, tuz, yoğurt, salça ile karıştırılır. Tavuk bu sosa bulanır. Sebzeler kalan sosla karıştırılır. Tavuk fırın torbasına yerleştirilir. Sebzeler de torbaya konur. Bir fırın kabına torba yerleştirilir. Fırın 200 dereceye ayarlanır 1 saat 20 dk kadar pişirilir. Fırından çıkan tavuk poşeti kesilir ve tavuk dışarı alınır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun:-)

15 Eylül 2009 Salı

Peynirli Katmer



mm nefis... İrem ve Pelin'in çok sevdiği benim de atıştırmalık zamanlarında imdadıma yetişen bir tarif vereceğim. Kızlarım buna "karabaş" diyorlar:)) Okul zamanı da beslenmelerine koyuyorum bazen. Peynir, yoğurt yemez çocuklarınız için harika besleyici bir ekmek türü..Mutlaka deneyin. Malzeme : 7 yaşında iki çocuk menüsü için 2 su bardağı un 1/2 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı beyaz peynir 1 çay kaşığı karbonat veya 1/2 paket kabartma tozu kızartmak için mısırözü sıvı yağ yapılışı: Un, yoğurt ve çatalla ezilmiş peyniri bir araya alın. KAbartma tozunu da serpip iyice yoğurun. yapış yapış bir hamur olacaktır. elinizle şekillendirdiğiniz ince katmerleri kızgın yağa bırakınve arkalı önlü kızartın. Kızaranları bir kağıt havluya alın. Bal, reçelle servis yapın:-) Afiyet olsun.
Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et