23 Eylül 2009 Çarşamba

Fırın Tavuk


6 kişilik


Malzeme

1 bütün tavuk

1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

1 diş sarımsak

1 orta boy soğan

1 adet havuç

1 adet patates

1 fırın torbası


yapılışı :

Soğan, havuç, patates soyulur ve irice doğranır. Sarımsak incecik kıyılır, tuz, yoğurt, salça ile karıştırılır. Tavuk bu sosa bulanır. Sebzeler kalan sosla karıştırılır. Tavuk fırın torbasına yerleştirilir. Sebzeler de torbaya konur. Bir fırın kabına torba yerleştirilir. Fırın 200 dereceye ayarlanır 1 saat 20 dk kadar pişirilir. Fırından çıkan tavuk poşeti kesilir ve tavuk dışarı alınır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun:-)

Hiç yorum yok:

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et