24 Aralık 2010 Cuma

Limonlu kek-güllü kalıpta


Evet çok iyi bir fotograf görüntüsü değil ama inanın gerçekteki görünütüsü bir harika !!! özellikle konuklarına ikram ederken kjendinizle gurur duyacaksınız çünkü çok şık :)

İhitiacınız olan şey gül şeklinde bir silikon kalıp, ben essenso mağazasından aldım, 6 lı, bilginize..


malzeme (6 adet kek için)

2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı un
1 çay bardağı süt
yarımçay bardağı tereyağ (veya keklerde hangi yapğı kullanıyorsanız ben çocuklarıma yapıyorsam terayağ koyuyorum)
1 limon kabuğunun ince rendesi
1 tatlı kaşığı mısır nişastası (ağızda dağılan kek seviyorsanız)
1 paket vanilya (limon kabuğu varsa vanilya yakışıyor)
1 paker kabartma tozu

yapılışı

yumurta, şeker, vanilya ve limon kabuğu rendesini birlikte çırpın (3-4 dk kadar). yağı ve sütü ekleyin çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu birlikte eleyin ve çok karıştırmadan keki karıştırın.

Kalıpları kabaca yağlayın ve bir çay süzgeciyle de olabilir az miktarda unu kalıba eleyin (sanki pudra şekeri eler gibi). kekinizi güller dolana kadar koyun. Fırını önceden 5 dk ya ayarlayın 170 derecede 20 dk pişirin. Kek az soğudunda kalıptan çıkarın ve yukarıdaki resmin keyfini çıkarın. Kendinize yaptıysanız soğuk sütle afiyetle yiyin:)

Afiyet olsun:-)

Hiç yorum yok:

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et