16 Temmuz 2013 Salı

Lahmacun içi
(Adana usulü iç tarifi)

Ramazan gelip de iftar yemekleri kalabalıklaştığında lahmacun en çok tercih edilen yemek oluverir. Hem sevilen bir yemektir hem doyurucudur hem bereketli hem de pratiktir ev sahibesi için.

Tarif sadece iç malzeme içindir. İçi hazırlayıp pişirim yapmak üzere fırına gönderilir. Ev yapımı hamurunu öğrendiğim anda bu tarifi de burada paylaşırım.

12 kişilik

1,5 kg dana kıyma (500 kg yağlı et 1 kg yağsız dana eti birlikte kıyıldı)
1,5 kg domates
3 kg kuru soğan
1 kg çarliston biber
2 bağ ince kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ

Lahmacun içinin yapılışı : soğan incecik kıyılır, domateslerin kabuğu soyulur ve küp küp doğranır, biberler incecik kıyılır, maydanoz da incecik kıyılır. Salça, kimyon, karabiber ve tuz karıştırılır bu karışım soğan ve maydonaza eklenir. En son domatesi de ekleyip iyice karıştırıldıktan sonra tüm karışım kıymaya konur ve iyice karıştırılır. Bu şekilde hazırlanan lahmacun için 1 saat dinlendirilip fırında pişirime gönderilir. Bu tarif ile kişibaşı 5 lahmacundan 60 lahmacun çıkar.
Afiyet olsun:-)


Hiç yorum yok:

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et