Kızım İrem'le birlikte yaptık bu yaş günü pastasını. Şekli profesyonel olmasa da kızım ve ben çok mutlu olduk. Hiç bu kadar sevinçli üflemememişti mumları. Herkese de ben yaptım dedi. İkramları da kendi yaptı kardeşiyle.
Pandispanya (hunerlieller.blogspot.com ' a Sevgil Evren'e teşekkürler) :
4 yumurta
4 Türk kahvesi fincanı şeker
3 Türk kahvesi fincanı un
1 Türk kahvesi fincanı mısır nişastası
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Krema :
1/2 lt süt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağ
üstüne
kremşanti (1 paket yeterli)
dr'ötker çikolata sosu
keki ıslatmak için:
1 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı şeker, 1 çay kaşığı klasik neskafe
yapılışı
Çikolata sosu pişirin ve soğutun.
krem şantiyi hazırlayın ve buzdolabına koyun.
Pandispanyaya hazırlık : yumurtaların sarısı ve beyazını ayırın, beyazını kar gii olana kadar çırpın. Sarısını şekerle birlikte çırpın (3-4 dk). Un, nişasta ve kakaoyu bir elekle eleyin. Yumurta sarısına beyazı ekleyin karıştırın. üstüne unlu karışımı koyun ve karıştırın (düşük devirde 1 dk). dikdörtgen bir kalıbı yağlayın. yağlı kağıt serinve üsütüne de yağlayın. pandispanyayı dökün kalıba. 170 derecde 15 dk pişirin. Bir kürdanla pişip pişmediğine bakın. Pişince pastayı 2 kat olacak şekilde bölün, soğutun.
Pastanın her iki katını glazür ile ıslatın
ilk katına kremayı sürün. Üstüne diğer katı koyun. Pastayı kelebek şekli verecek şekilde kesin. Biz bir bıçak yardımıyola kenarlardan dikkatlice aldık.
Üste çikolata sosu dökün. Krem şantiyi kalıba alın. Benimki gibi becerikli kızınız varsa kelebeğe son şekli verecek olan beyaz çerçeveyi krem şanti ile çizin. Şanti kalıbının en küçüğü ile de notunuzu yazın. Bu notu tatlı kızım istedi yazdım. En az 3 saat buzdolabınd soğutun.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ikizanneleri |
Bu grubu ziyaret et |
1 yorum:
Çok güzel bir kelebek olmuş..İremcik nice yıllara sağlıkla, sıhhatle,mutlulukla inşallah.Pastaya İrem'in eli değdiya dünyanın en lezzetli pastası olmuştur.
Yorum Gönder