16 Şubat 2009 Pazartesi
Ispanaklı Bohça Börek
Malzeme :
2 bağ ıspanak
1 soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (beyazı içine sarısı üstüne)
1 çorba kaşığı yoğurt
susam
1 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı
Ispanağı sirkeli suda bekletin, yıkayın ve suyunu süzdürün. Doğrayın.
Derince bir tavada incecik kıydığınız soğanı yağda kavurun. Tereyağını da bu soğan içinde eritin. Doğradığınız ıspanağa soğanı ekleyin ve elinizde iyice yedirin. Yumurtanın beyazını da içe ekleyin. Börek içi hazırdır artık.
1 yufkayı tam daire olarak açın. Bir kaseye koyduğunuz yağla bir fırça yardımıyla yağlayın (bknz üst resim). Yufkayı kenarlarından ortaya doğru katlayın. İki tarafın katı karşılasacak sonra diğer tarafların katları ortada birleşecektir. Katlama bittiğinde br kare şekil ortaya çıkacaktır. Bu kareyi 4 eşit parçaya kesin. Ortalarına ıspanaklı içi koyun. Bohça gibi kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Bir yufakadan 4 börek çıkacaktır. İkram için hazırlıyorsanız kişi başı bir börek yeterlidir ve görünümü de oldukça tatmin edicidir. Tüm börekleri bitirdiğinizde 1 çorba kaşığı sıvı yağ, yoğurt ve yumurta sarısını karıştırın. Böreklerin üzerine sürün. Susam serpin.
200 derecede 30 dk pişirin. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ikizanneleri |
Bu grubu ziyaret et |
1 yorum:
Ellerine kollarına sağlık canım ben bayılırım ıspanaklı böreklere :))
Sevgiler,
Evren
Yorum Gönder