Malzeme
Kek: 2 katlı kakaolu pastaban (hazır pandispanya)
Keki ıslatmak için :
1 su bardağı süt (200 ml)
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı neskafe (gold olan, klasik koyacaksanız 1 tatlı kaşığı, klasik tavsiye edilir)
Krema:
1 paket labne peyniri (200 gr)
2 yumurta sarısı
1/2 lt süt
5 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı un
pastanın üzeri için: 2 çorba kaşığı kakao (bir çay süzgecine ihtiyacınız olacak)
Yapılışı
Önce keki ıslatmalısınız. Pastabanı ıslatmak için 1 bardak sütü ısıtıneker ve kahveyi ekleyin, pastabanın her iki katını sütle ıslatın.
Kremayı yapın. Bunun için bir tencereye unu koyun. Sütü azar azar ekleyerek unu eritin. Yumurta sarısını ve şekeri de ekleyin. Muhallebi kıvamında pişirin. Krema piştiğinde labne peynirini ekleyin ve iyice karıştırın. Elektrikli karıştırıcı kullanabilirsiniz. Kremanın yarısını pastabanın bir katına sürün. Üzerine diğer katı dikkatlice ekleyin ve en üste kremanın kalanını dökün. Krema soğuduğunda bir çay süzgeci yardımıyla kakaoyu üst kata eleyerek koyun.
Buzdolabında en az 3 saat bekletin. Bu nefis tatlıyı herkes çok beğenecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder