Not: bilgisayarımın renk düzeni bozuldu, umarım seçtiğim renkler bloga iyi yansır:)
Etli Kuru Fasülye
8 kişilik
malzeme:
4 çay bardağı fasülye (2 kisiye bir çay bardağı olacak şekilde )
1 kg kuşbaşı kuzu eti (yağsız olanını tercih ediniz)
2 adet kuru soğan
2 domates (veya konserve domates puresi)
1 çorba kaşığı biber salçası
tuz, karabiber, mide problemi olanlar için ise biraz kimyon
Yapılışı
fasülyeyi bir gece önceden ıslayınız, tencereye koyup üzerini 2 parmak geçene kadar su koyup haşlayınız, fasülyeler haşlanırken bir kenarda eti az su ile haşlayıp iyice pişiriniz, fasülyeler pişmeye yakınken ocağı kapatınız (birazcıkda diğer malzemelerle pişecek o nedenle), fasülyenin haşlama suyunu dökünüz...
tencereye zeytinyağınız alınız, yemeklik doğranmış 2 adet soğanı yağda kavurunuz, biber salçasını ekleyiniz, sonra haşlanmış fasülyeleri ekleyip salça ile birkaç dk kavurunuz, daha sonra doğranmış domatesleri ekleyip birkaç dakika da bu şekilde pişiriniz, en son eti haşlama suyu ile birlikte fasülyelere ekleyiniz, tuzunu biberini ve kimyonunu koyup istediginiz kıvama kadar pişiriniz. Suyunu da isteğinize göre ayarlayınız. Bizim evde fasülyeler iyice pişmis sevilir.
Birlikte: Turp, kuru sogan (resimdeki gibi, bu nevalenin üzerine limon sıkınız), ekmeği de fazla kaçırmayınız:-)
Uyarı : Bu güzelim etli fasülyeyi tavuklu veya sosisli yapma gibi fantezilere girmeyiniz, ben denedim geçmişte etli kurunun yerini tutmuyor
Afiyet olsun...
1 yorum:
Bana kalsa yılda 1 2 kez pişireceğim bir yemek ama oğlumuz hergün yemek istiyor.Yanına pilavını soğanını turşusu ve ayranınıda tabi.Onun için en büyük keyif.
Resim çok güzel çok güzel bir sunum olmuş.Güveç ve kurufasulye görünmüde çok güzel oluyor
Yorum Gönder