8 Aralık 2007 Cumartesi

Tavuklu nohut yahnisi

TAVUKLU NOHUT YAHNİSİ






Tavuklu Nohut Yahnisi
8 kisilik

Malzemeler

1 kg iri parcalanmis tavuk eti (ben incik kullandim)

3 su bardagi haslanmis nohut

1/2 kg arpacik sogan

1 su bardagi dogranmis domates

2 lt su

1 çorba kaşığı biber salçası

3 çorba kaşığı zeytinyağı

tuz, kimyon, karabiber



Yapılışı

Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve yıkayın.
Tavuk parçalarını, nohutu ve arpacık soğanlarını bir arada büyük bir tencereye koyun ve 2 lt su ile haşlayın. Pişmeye yakın ayri bir yerde zeytinyağı ile salçayı kavurun, salçaya domatesi ve karabiberi ekleyin, bir - iki kaynadiktan sonra salçalı karışımı nohuta ekleyin. Yemeğin tuzunu, kimyonunu ayarlayıp ateşin altını kapatın.

Birlikte: Pirinç pilavı, Turp, köy ekmeği, turşu.

Afiyet olsun

Not: Bu güzel kış yemeğine mutlaka ailenizden veya sevdiğiniz dostlarınızdan birilerini çağırın. Ben öyle yapıyorum:)

Hiç yorum yok:

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et