13 Aralık 2007 Perşembe

Fındıklı Muhallebi

Merhaba
Günlerden perşembe, akşam, Kurban bayramı yaklaşıyor, buzluğumda 1 kg lık kuzu eti var (çok şükür) bayram gelmeden tüketmek gerek, bu kadar et hangi yemekle kullanılır, etlü kuru fasülye il kısaca biz ona kuru deriz değil mi? kışın bir kuru olsa da yesek dediğimizde hepimiz bliriz ki kuru kuru fasülyedir. Baş tacımızdır. Fındıklı muhallebi ile kuru arasındaki ilişkiyi merak ediyorsunuzdur. Hemen arzedeyim efendim. O kadar etle en az 8 kişilik kuru fasülye yemeği çıkar diye düşündüğümde, uzun zamandır bir tatli muhabbet yapamadığımız birick arkadaşlarımız Lüt-Ceo çiftini yemeğe çağırma fikri doğdu, biraz önce telefonlaşıp cuma akşamı için bizim evde kuru yemeğe sözleştik. Kalorisi düşük hangi tatlıyı yapabilirim diye düşündüğümde ise muhallebi yapmaya karar verdim. Dolaptaki kırık fındıkları da degerlendirebildiğim muhallebimi yaptım. İşte kuru-muhallebi ilişkisi bundan ibaret:)


Fındıklı Muhallebi
Malzeme
4 su bardağı süt (1 kg dan az)
4 yumurta
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 limon kabuğu rendesi (rendenin en ince kısmında)
vanilya (yumurta varsa+limon varsa+vanilyasız olmaz:)
1 su bardağı kırılmış ve kavrulmuş fındık (yarısı içine yarısı üstüne)
Yapılışı
un,nişasta,şeker,vanilya,limon kabuğu rendesi ve yumurtaları karıştırıcı ile 2-3 dk çırpın
azar azar sütü ekleyin
yapışmaz bir tencereye koyun
koyulaşıncaya kadar pişirin
içerisine yarım su bardağı fındığı ekleyip karıştırın
kaselere veya kadehlere boşaltın
kalan fındığı kaselerdeki muhallebinin üzerine ekleyin

ikramlık kaseleri ayırın ve benim eşim gibi sıcak seven ev sakinlerine de biraz ayırın veya tencereyi verin önlerine bir de kaşık:)
Birlikte: Sütlü tatlı seven kişiler yeterlidir:)
Afiyet olsun:)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik Emel'cim.
Tatli hafif ve cok leziz gorunuyor.
Deneyecegim.. Hem simdi tam benlik bu :)

optum.

Selma Kutluol.

Powered By Blogger
Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et