- Malzeme
500 gr mantar - 2 parça tavuk gögüs eti (kuşbaşı doğranacak)
- 1 soğan
- yarim çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- köri, karabiber, az tuz
- Not: Wok tava kullanırsanız soteniz çok güzel olur
Teşekkür: Wok tavayı bana hadiye eden Pınar, Füsun, Belkıs, Serin ve Nimet'e teşekkürler
- Mantarları güzelce yıkayıp istediğiniz büyüklükte doğrayın, suyunu bir kurulama beziyle alın, kararmaması için limon suyuna bulayabilirsiniz.
- Tavanıza zeytin yağını koyun ve mantarları atın
- Ocağınızı harlı alevde olmalıdır
- Tavayı ara sıra sallayarak mantarı güzelce soteleyin
- Bu arada soganı ikiye bölün ve yarım halka halinde doğrayın (piyazlık)
- 2 parça tavuk gögsünü iri kuşbaşı şeklinde doğrayın
- mantarlar biraz sotelenince (5 dk kadar) soğanı ve gögüs etini ekleyin
- yüksek ateşte tavayı sürekli sallayarak sotenizi çevirin
- salçayı, karabiberi, köriyi (bir çimdik) koyun
- Tavuk eti piştiğinde sıcak servis yapın
İpucu: Ocaktan almadan 1 dk önce rende kaşar ekleyebilirsiniz (fotografta yoktur)
Aifyet olsun:-)
2 yorum:
değerli hocam
hediyemizi böyle enfes amaçlar için kullanmanız nedeniyle biz size tesekkür ederiz. Bu pratik tarifleri bizimle paylaşmanız çok güzel. Ama bu siteye bundan sonra akşam üstü (eve gitmeden en fazla yarım saat önce)girmeye karar verdim. Resimler okadar iştah açıcıki insanın aşeresi geliyor. Anlarsınız yaaa:)))
Soylediginiz gibi yaptim ancak icine carliston ve kirmizi biber de koydum enfes oldu tarif icin cok tesekkurler.
Yorum Gönder