8 Nisan 2008 Salı

Emelin Kaşarlı Böreği


Emelin Kaşarlı Böreği
8 kişilik
Malzeme
4 adet böreklik yufka
2 su bardğı süt
2 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 kase 1 cm'lik dilimlenmiş kaşar
1/2 çay bardağı mısırözü yağ
üzeri için susam

Yapılışı
2 yumurtadan birinin sarısını ayırın ve diğerleri ile ve sütü çırpın. Sıvı yağı ekleyin. Yufkayı bütün halinde açın. Yumurtalı sütlü karışımdan yufkanın üzerine sürün. rende kaşardan bir tutam alıp yufkanın üzerine serpiştirin. Yufkayı ikiye katlayın (D şeklinde). İstediğiniz büyüklükte üçgen parçalar kesin. Üçgenin geniş kenarına şerit kaşardan koyun ve sigara böreği gibi sarın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın. Börekleri yüksekçe bir tepsiye dizin. Kalan sütlü karışımın tamamını böreklerin üzerine dökün. Buzdolabında birkaç saat dinlendirin (1 gece önce yaparsanız daha iyi olacaktır). Pişireceğiniz zaman ayırdığınız yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırın, yufkaların üzerine sürün. Susamı bir çay kaşığı ile alıp böreklerin üzerine yoğun olarak koyun. 200 derecelik önceden 5 dk ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin.
Afiyet olsun:-)

15 yorum:

http://hunerlieller.net dedi ki...

selam emelcim...börekler nefis görünüyor...eline saglık..benim aklım kabak tatlısında kaldı:)))sevgilerimle.

Emel'in Mutfağı dedi ki...

gel canım yapayım sana..kabak tatlısı sevenler beri gelsin:) sevgiler emel

Hasret dedi ki...

citir citir cok güzel görünüyorlar ...

ellerine saglik canim ...

kocaman sicacik sevgilerimle ..

meleginmarifetleri dedi ki...

Emelcim börekler nefis görünüyor vallahi ellerine sağlık çıtır çıtır olsada yesem.
Sevgiler bayy

ikizlerinannesi dedi ki...

selamlar
cok cok tesekkür ederim yorumun icin ben sizli bizli pek konusamayi sevmem
inan ben hic farketmedim ama bu ince düsüncen icin binlerce kez tesekkür ederim yalniz bir sey soracagim o arkadasin sitesi varmi?
eger varsa ne kadar zaman ve emek harcadigimizi iyi bilmesi lazim
saat yoksada yinede insan bir izin alir resminizi kullanabilirmiyim diye degil ama

neyse sen üzme canini olur böyle seyle ama yazman inan cok hosuma gitti bu konuya degenecegim blogumda bir ara
ayrica belkide tanismamiza vesile oldu iyi bir arkadasligimiz baslar ne dersin

bu arada cok yogunum ama zaman olunca ikizanneleri sitesini iyice inceleyecegim nezaketin icin tekrar tesekkürler bak burdaki adresimden yaziyorum zaten

sevgiler keskinlininmutfagi ayse

Emel'in Mutfağı dedi ki...

hem çıtır hem yumuşak ben anlayamadım bu böreğimi ama çok lezzetli mutlaka deneyin derim:) sevgiler emel

Emel'in Mutfağı dedi ki...

melekcigim cok tesekkurler yapmak kadar ikramı da çok severim, sana sicak bir çay eliğinde ikram ettiğimi düşün, sevgiler emel

Emel'in Mutfağı dedi ki...

ayse'cigim beni anlayabildigine sevindim, her ikizannesi benim dostumdur, ne kadar zor bir annelik oldugunu ancak ikizleri olanlar bilirler..

arkadasimin sitesi yok ayrica:) rahat ol zaten ard niyetli biri de asla degildir..benim de blogisinde acemiligime geldi..faredince de geregini yaptim:) sevgilerimle, emel

Baharcicegi dedi ki...

Citir citir nefis bir börek olmus bol kasarli yenmezmi bu börek cayla eline saglik arkadasim

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Sevgili Emel, yumuşacık ve bol kaşarlı bir börek olduğuna eminim.. Sıcak sıcak nefis olur :)Sütte bekletme detayını hiç bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu :) Ellerine sağlık..

Emel'in Mutfağı dedi ki...

aynen öyle asli, hem yumuşak hem çıtır gibi..her ikisini birden sevenler için çok ideal:) sütte bekletme bu böreğin 2 püf noktasından birisidir, 1. püf, araya kaşar serpme, 2. püf de sütte bekletme, yaparsan bana da haber ver:) sevgiler, emel

http://asotu.blogcu.com dedi ki...

Börekler harika görünüyo emelciğim, ellerine sağlık canım.sevgilerimle.
sebilay.

hatice dedi ki...

Sevgili Emel, birinden güzel tarifler,börekse muhteşem..ellerine sağlık...sevgiler....

Emel'in Mutfağı dedi ki...

Hatice, Sebilay tesekkurler guzel yorumlariniza, sevgiler emel

Emel'in Mutfağı dedi ki...

Hatice, Sebilay tesekkurler guzel yorumlariniza, sevgiler emel

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et