9 Haziran 2008 Pazartesi

Kıymalı Enginar


Bir arkadaşımın (Sultan'cığım) kayınpederi için pişirdiği enginar tarifni çok beğendim ve sizin ve aslında kendim için yayınlamak istedim. Sultan bana resmini de göndermiş sağolsun. Mayıs ayı geçti enginar tükendi diyeceksiniz ama halen bazı semt pazarlarında bulma şansınız var. Hadi kolay gelsin:-)

Kıymalı Enginar
6 kişilik (her kişiye bir adet enginar)
Malzeme
6 bebek enginar (pazardan alırken temizletin ve çanak kısımlarını alın)
1/2 limon suyu
1/2 çorba kaşığı un

250 gr kıyma
6 adet orta boy domates
1 adet küçük soğan
1-2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz ve bir çimdik şeker

Yapılışı
Enginarları limonlu ve az tuzlu suda 15 dk kadar haşlayın. Su, enginarların hemen üzerine çıkacak kadar olmalıdır. 1/2 çorba kaşığı unu da bu suya ekleyin. Enginarları süzün ancak haşlama suyunu dökmeyin.

Bir kenarda soğanı zeytinyağı ile kavurun. Kıymayı ekleyin ve biraz daha kavurun. 6 domatesin üzerinden bir kapak kesin ve domateslerin içini alın. Bir domatesin içinin çekirdeksiz kısmını doğrayarak kıymalı karışma ekleyin. Tuzunu da ekleyip kıymalı içi 10 dk kadar pişirin.

Pişen kıymalı içi oyulmuş domateslerin içine doldurun. Enginarları domateslerin üzerine kapatıp ters çevirin ve bir borcama enginar alta gelecek şekilde dizin. Enginarın haşlama suyunu da borcama dökün. 180 derecelik fırında 20 dk kadar pişirin.

Servisi her kişiye bir enginar olacak şekilde yapın.

Afiyet olsun:-)
Birlikte: Pirinç Pilavı (tercihen domatesli pilav) ve dereotu

5 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

slm
enginarı hep zeytinyağlı yaparım hiç kıymalı yapmadım ellerine sağlık cnm eminim güzeldir
iyi haftalar
sevgiler

Adsız dedi ki...

Ben de hiç denememiştim etli enginar. SUltan hanımın ellerine sağlık.

Emelim o tabak beni benden aldı öyle diyim ben sana :)))

öpüyorum sıcacık sevgiler.

http://www.misssgibi.com

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Emel'cim nerelerdesin sen? Arayı çok açma lütfen, özlüyoruz :) Kıymalı enginar çok değişik bir tarif, hiç duymamıştım.. Arkadaşının ellerine sağlık..

pelince dedi ki...

Hımmmm ellerine sağlık...

Sevgiler..

Selcen Şenocak dedi ki...

Emel'ciğim enginara bayılırım ellerine sağlık bu tarifde nefis görünüyor mutlaka deneyeceğim.

Teşekkürler aramışsın :( görüşemedik Güle güle kullan canım.
Sevgiler...

Powered By Blogger
Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et