pikata sos için
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı nişasta
kırmızı toz biber
karabiber
ayçiçek yağı
levrek için
1 fileto levrek
tuz, karabiber
feslegen
tartar sos için
1 yemek kaşığı kapari
2 adet kornişon
1/2 kuru soğan
3 adet ceviz
tuz, zeytinyağı
1 adet limon
1/10 adet dereotu
mayonez
2 yemek kaşığı pulbiber
Yapılışı
Levrek
Balıklar temizlenip fileto edilir. Tuz, karabiber ve feslegen ile marine edilir. Bir kenarda bekletilir.
Pikata sos
Un, yumurta, nişasta, tuz, kırmızı toz biber, karabiber, ve ayçiçek yağı ile pikata sos hazırlanır.
Tartar sos
Kapari, kornişon, ceviz ve kuru soğan incecik kıyılır. Avuca alınır ve iyice sıkılarak suyu çıkarılır. Mayonez ve kıyılmış dereotu eklenir. Limon ve tuz konularak tatlandırılır.
balıklar önceden hazırlanmış pikata sosa batırılır ve hemen tavaya alınır. Kızgın yağda kızartılır. Kızaran balık tartar sos ve fırınlanmış patates ile servis yapılır.
Afiyet olsun-)
Not: Bu balık yemeği Adana Hiltonsa Otelinin yemek kursunda yapılmıştır.
1 yorum:
Harika gorunuyor emelcim, balik meraklisi olarak esime derhal iletecegim, fakat resim var miydi, ben goremedim
Yorum Gönder