29 Ağustos 2009 Cumartesi

Kaygana


Kaygana benim ve çocuklarımın çok sevdiği akıtma veya krep diye bildiğimiz bir sütlü hamurişi. Benim yediğim karalahanalı kaygana idi ama aşağıda internetten kabaklı tarifi buldum. hoşuma gitti. Beğendim. Ana yemek öncesi sunulan bir karadeniz klasiği..kaygana..

Malzemeler (http://www.nefisyemektarifleri.com/kaygana-tarifi/)
1 adet orta boy kabak1 bardak süt1 adet yumurta1,5 çay kaşığı kadar tuzbir fiske karbonat (çok koymayın tadını bozar) ya da bir fiske kabartma tozualdığı kadar un
Hazırlanışı
Derin bir kapta kabağı rendeleyin. Üzerine yumurtayı kırıp şöyle bir karıştırın. Sütü koyun karıştırın. Üzerine unu,tuzu ve karbonatı koyun ve kek kıvamına gelinceye kadar kaşıkla karıştırın. Orta boy bir tavayı her seferinde 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ile yağlayın. 1 kepçeden az bu karışımdan koyun ve yaydırın. Bir tarafı güzelce kızarınca diğer tarafını da çevirip pişirin. Her biri için aynı işlemi tekrarlayın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et