3 Ekim 2010 Pazar

Serpme peynirli rulo börek


















Serpme Peynirli Rulo Börek
Peynirli börek sevenlere müjdemiz var. Yeni bir börek fantezisi denedim. Müthiş güzel oldu.

Malzeme (4-6 kişilik)

2 adet yufka
100 gr beyaz peynir (Pınar kahvaltı keyfi olabilir)
yarım bağ maydonoz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
susam
Yapılışı
Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Sarısının yarısını beyzına ekleyin ve sütle çırpın. Yağı karışıma ekleyin. Bu karışım yıfkaları ıslatmak için kullanılacaktır.

Yufkayı bütün halde mermere serin. hazırladığınız sütlü karışımın yarısını yufkaya fırça yardımıyla sürün. Islak bir görüntü olacaktır. Diğer yufkayı da bütün halde yufkanın üzerine serin. Böylece 2 katlı dairesel bir yufka yapmış olcaksınız. Sütlü karşımdan 2. yufkanın da üstüne fırça yarımıyla sürün. Sütlü karışımdan az miktarda kalmalı (1-2 çorba kaşığı kadar).
Yufkalar sütlü karışımı çekerken siz maydonozu yıkayın suyunu alın. İncecik kıyın. Yufkanın üzerine heryerine gelecek şekilde serpin. Beyaz peyniri ufalayın ve yufknın her yerine serpin. 1 tatlı kaşığı pulbiberi de elinize her yere serpin. Yufkanızı isteğiniz genişlikte üçgen kesin (sigara böreği gibi..şekilde gösterildi). Ben önce yufkayı 4 e böldüm. Her perçeyı da 3 eşit parçaya böldüm böylece 12 parça üçgen elde ettim. Her parçayı gevşekçe geniş kısımdan itibaren sarmaya başlayın. Kenarlardan peynir maydonoz dökülebilir çok umursamayın:). Hazırladığınız börekleri yağlanmış tepsiye dizin.
karışımdan ayırdığınız az miktar, yoğurt, yarım yumurta sarısını karıştırın ve böreklerin üzerinde sürün. Benim yaptığım böreklerimin üzerinde hep yoğurt yumurta karışımı vardır. Kokmaz ama nar gibi kızarır;). En son peynirliböreğe en çok yakışan üstü serpi..susamı..
Böreğinizi 200 C de fırında pişirin. Turbo fırınım 25 dakikada pişiriyor.
Afiyet olsun.
Not: Konuk servis porsiyonu (2 börek)






Hiç yorum yok:

Powered By Blogger
Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et