3 Ekim 2010 Pazar

Tavuklu Bohça Börek


Tavuklu Bohça Börek
Hem ana yemekten önce ara sıcak olarak ikram edebilebeğiniz hem de tek bir adediyle çaya gelen konuklarınıza doyurucu bir ikram yapabileceğiniz börek tarifidir bu börek. Tavuklu bohça börek okul çağı çocuğunuz okuldan geldiğinde hemen atıştırabileceği bir börektir aynı zamanda.
Malzeme (her yufkada 4 adet, 4 porsiyon börek)
iç malzeme:
*2 adet orta boy patates (küp küp doğranmış az suda haşlanmış)
*yarım tavuk gögsü (tuzlu suda haşlanmış)
*1 çay bardağı bezelye (haşlanmış suyu süzülmüş)
*1 çay bardağı mısır (yıkanmış suyu süzülmüş)
*1yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*1 yumurta beyazı (çırpılmış)
Diğer malzeme:
*1 paket yufka (5 adet)
yufkayı ıslatmak için
*1 su bardağı süt
*1 yumurta
*yarım çay bardağı sıvı yağ
üzeri için
*1 yumurta sarısı (iç malzemedeki yumurta beyazı kullanılmıştı onun sarısı)
*1 çorba kaşığı yoğurt
*1 çorba kaşığı sıvı yağ
*çörekotu
yapılışı
Öncelikle borekler için yufkaları hazırlıyoruz. Yufkayı bütün halinde açıyoruz. Islatmak için yumurta süt ve yağ karışımını hazırlayıp yufkaya fırça yarımıyla sürüyoruz. Yufkanın uç kısımlarını içe doğru katlıyoruz. kare şeklinde bir parça elde ediyoruz. Bu kare parçayı 4 eşit parçaya kesiyoruz. Her parçayı bir tabağa koyuyoruz. Bu şekilde 5 yufkadan toplam 20 parça kare elde ediyoruz. Buzdolabında iç malzeme hazırlanana kadar bekletiyoruz.
İç malzeme için tavuk patates ve bezelyeyi haşlıyoruz. Pişince süzüyoruz. Mısırı tereyağını ve sıvıyağını ekleyip karıştırıyoruz. İç malzeme hazır.
dolaptan yufkaları çıkarıp iç malzemeyi ortasına koyup her iki uçtan bohça gibi katlıyoruz. Kat yeri alt kısma gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştiyoruz. üzerine yoğurt yumurta sarısı ve yağ karışımından sürüp bolca çörekotu serpiyoruz.
200 C de 25 dk pişirip dinlendiriyoruz.
Afiyet olsun:-)

















Hiç yorum yok:

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et