3 Ekim 2010 Pazar

Tavuklu Bohça Börek


Tavuklu Bohça Börek
Hem ana yemekten önce ara sıcak olarak ikram edebilebeğiniz hem de tek bir adediyle çaya gelen konuklarınıza doyurucu bir ikram yapabileceğiniz börek tarifidir bu börek. Tavuklu bohça börek okul çağı çocuğunuz okuldan geldiğinde hemen atıştırabileceği bir börektir aynı zamanda.
Malzeme (her yufkada 4 adet, 4 porsiyon börek)
iç malzeme:
*2 adet orta boy patates (küp küp doğranmış az suda haşlanmış)
*yarım tavuk gögsü (tuzlu suda haşlanmış)
*1 çay bardağı bezelye (haşlanmış suyu süzülmüş)
*1 çay bardağı mısır (yıkanmış suyu süzülmüş)
*1yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*1 yumurta beyazı (çırpılmış)
Diğer malzeme:
*1 paket yufka (5 adet)
yufkayı ıslatmak için
*1 su bardağı süt
*1 yumurta
*yarım çay bardağı sıvı yağ
üzeri için
*1 yumurta sarısı (iç malzemedeki yumurta beyazı kullanılmıştı onun sarısı)
*1 çorba kaşığı yoğurt
*1 çorba kaşığı sıvı yağ
*çörekotu
yapılışı
Öncelikle borekler için yufkaları hazırlıyoruz. Yufkayı bütün halinde açıyoruz. Islatmak için yumurta süt ve yağ karışımını hazırlayıp yufkaya fırça yarımıyla sürüyoruz. Yufkanın uç kısımlarını içe doğru katlıyoruz. kare şeklinde bir parça elde ediyoruz. Bu kare parçayı 4 eşit parçaya kesiyoruz. Her parçayı bir tabağa koyuyoruz. Bu şekilde 5 yufkadan toplam 20 parça kare elde ediyoruz. Buzdolabında iç malzeme hazırlanana kadar bekletiyoruz.
İç malzeme için tavuk patates ve bezelyeyi haşlıyoruz. Pişince süzüyoruz. Mısırı tereyağını ve sıvıyağını ekleyip karıştırıyoruz. İç malzeme hazır.
dolaptan yufkaları çıkarıp iç malzemeyi ortasına koyup her iki uçtan bohça gibi katlıyoruz. Kat yeri alt kısma gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştiyoruz. üzerine yoğurt yumurta sarısı ve yağ karışımından sürüp bolca çörekotu serpiyoruz.
200 C de 25 dk pişirip dinlendiriyoruz.
Afiyet olsun:-)

















Serpme peynirli rulo börek


















Serpme Peynirli Rulo Börek
Peynirli börek sevenlere müjdemiz var. Yeni bir börek fantezisi denedim. Müthiş güzel oldu.

Malzeme (4-6 kişilik)

2 adet yufka
100 gr beyaz peynir (Pınar kahvaltı keyfi olabilir)
yarım bağ maydonoz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
susam
Yapılışı
Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Sarısının yarısını beyzına ekleyin ve sütle çırpın. Yağı karışıma ekleyin. Bu karışım yıfkaları ıslatmak için kullanılacaktır.

Yufkayı bütün halde mermere serin. hazırladığınız sütlü karışımın yarısını yufkaya fırça yardımıyla sürün. Islak bir görüntü olacaktır. Diğer yufkayı da bütün halde yufkanın üzerine serin. Böylece 2 katlı dairesel bir yufka yapmış olcaksınız. Sütlü karşımdan 2. yufkanın da üstüne fırça yarımıyla sürün. Sütlü karışımdan az miktarda kalmalı (1-2 çorba kaşığı kadar).
Yufkalar sütlü karışımı çekerken siz maydonozu yıkayın suyunu alın. İncecik kıyın. Yufkanın üzerine heryerine gelecek şekilde serpin. Beyaz peyniri ufalayın ve yufknın her yerine serpin. 1 tatlı kaşığı pulbiberi de elinize her yere serpin. Yufkanızı isteğiniz genişlikte üçgen kesin (sigara böreği gibi..şekilde gösterildi). Ben önce yufkayı 4 e böldüm. Her perçeyı da 3 eşit parçaya böldüm böylece 12 parça üçgen elde ettim. Her parçayı gevşekçe geniş kısımdan itibaren sarmaya başlayın. Kenarlardan peynir maydonoz dökülebilir çok umursamayın:). Hazırladığınız börekleri yağlanmış tepsiye dizin.
karışımdan ayırdığınız az miktar, yoğurt, yarım yumurta sarısını karıştırın ve böreklerin üzerinde sürün. Benim yaptığım böreklerimin üzerinde hep yoğurt yumurta karışımı vardır. Kokmaz ama nar gibi kızarır;). En son peynirliböreğe en çok yakışan üstü serpi..susamı..
Böreğinizi 200 C de fırında pişirin. Turbo fırınım 25 dakikada pişiriyor.
Afiyet olsun.
Not: Konuk servis porsiyonu (2 börek)






Powered By Blogger
Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et