21 Ocak 2018 Pazar

Turunc Reçeli



Malzeme
3 kg turunç meyvesi
1 kg şeker
büyük iğne ve kalın iplik
1 limon suyu

yapılışı
turunçları yıkayıp kurulayın, rendenin ince kısmı ile kabuğunu rendeleyin, rendelenmiş hali kabukların renginden fotografta görünüyor. Rendelenmiş turunçların kabuklarını dilimler gibi soyun ve dilim dilim ayırın. İğreneye ipliği geçirin ve çift kat olarak düğümleyin. Her dilimi içe doğru kıvırın ve iğneyle ipe geçirin. Fotograftaki gibi ipe izin ve ip büyünce düğümleyin. Bu şekilde hepsi bitince bir tencereye koyun. Üzerini geçene kadar su ekleyin ve 5 dk kaynatın. Tencerenin altını kapatın. Turunçları 24 saat bu suda bekletin. 24 saat sonra suyu süzün ve yine üzerini geçene kadar su ekleyin. 24 saat sonra yine suyunu süzüp üzerini geçene kadar su ekleyin ve 24 saat bekletin. Bu durumda 3 gün suda bekletmiş ve acısını almış oluyoruz. 3ç gün sonunda tencereye turunçları alınç Üzerine şekeri serpin. 4 saat bekletin. Sonra şekerle pişirin. limon suyunu sıkın ve kavanozlara doldurun. Afiyet olsun :)
www.emelinmutfagi.com
https://www.pinterest.com/pin/599823244094911044/



Hiç yorum yok:

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et