10 Haziran 2018 Pazar

Etimekli Tatlı



MALZEMELER:
1 paket tuzsuz etimek
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
birkaç damla limonsuyu

krema malzeme:
1 kg süt
2,5 çroba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı mısır veya buğday nişastası
5-6 çorba kaşığı şeker
1 kutu sıvı kremaa

üstüne:
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviziçi
1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI
Şekeri tavaya koyun, ocağa alın ve şekerin tavada karemel kıvamında erimesini bekleyin, kararmaması kramel kıvamında olması için arada karşıştırabilirsiniz. Şeker eriyip karamel kıvamına gelince 2 su bardağı suyu ve limon suyunu ekleyip biraz kaynatın. Ocağı kapatın.

Servisi de yapacağınız borcam gibi bir tepsiye etimekleri dizin. Büyük diktörtgen borcama bu tarif tam uyar. Karamelinizi etimeklerin üzerinde gezdirin. Etimekler şerbeti çekerken kremanızı hazırlayabilirsinz.

Bir yanmaz tava veya tencereye sütü alın. Unu eleyerek sütün içine koyun. Nişastayı ve şekeri de ekleyin. Muhallebi kıvamında karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca bir kutu kremanın tamamını muhallebiye ekleyin. İyice karıştırın. Ocağı kapatın.

Kremayı etimeklerin üzerine eşit şekilde dökerek yayın. Tamamen kapladığında 1 subardağı kadar kremayı tavada bırakın. Bu kalan kısma 2 çorba kaşığı hindistan cevizini karıştırın. Sonra tüm tatlının üzerine bu karışımı gezdirerek dökün heryere biraz gelsin bu malzemeden.

Tatlınızın en üstüne de dövülmüş ceviz içini kaplayın. Bir çay süzgeci yardımıyla bir çay kaşığı tarçını eleyerek tatlının her yerine yayın.

Tatlı iyice ılıdığında üzerne streç film geçirin ve en az 5 saat buzdolabında bekletin. Bu tatlıyı 1 gece önceden de yapabilirsiniz. N kadar çok beklerse o kadar lezzeti güzel oluyor.

Servis sırasında dondurma da koyabilirsiniz
Afiyet olsun:-)


Hiç yorum yok:

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et