18 Aralık 2018 Salı
Fırında Karnabahar
Malzeme (4 kişilik)
1 büyük boy karnabahar
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ (ben zeytinyağı koydum)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 su bardağı rende kaşar
YAPILIŞI
karnabaharı çiçeklerine ayırın. Yeşillikleri atın. Çiçekleri bol suda tuz da atarak haşlayın. Su kaynamaya başladığında 15 dk haşlasanız yeterlidir. Haşlanmış karnabaharı süzün. Yuvarlak fırına dayanıklı bir cam tepsiye çiçekleri dizin. Çiçekleriniz çok iri olmasın. İriyse bıçakla kesin.
Br kaseye yoğurdu, yağı, unu ve yumurtayı koyun. Hepsi iyice karışana kadar çırpın. Pulbiber ve karabiberi de ekleyin. Karnabaharın üzerine çorba kaşığı ile gezdirin tüm sıvı harcı. En üste rendelenmiş kaşarı eşit şekilde serpin.
Fırını 200 dereceye ayarlayın 25 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun:) Yanında fırın patates kızartması servis yapılabilir. Et yemeklerinin yanına garnitür gibi servis yapabilirsiniz.
Etiketler:
sebze yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
![]() |
ikizanneleri |
Bu grubu ziyaret et |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder