10 Aralık 2008 Çarşamba

Tiramisu


Tiramisu


Malzeme

1 orta boy kakaolu pastaban (2 katlı hazır pandispanya)

1 su bardağı (200 ml) süt

1 çorba kaşığı neskafe

1 çorba kaşığı toz şeker


kreması :

1/2 lt süt

2 yumurta sarısı

3 çorba kaşığı un

5 çorba kaşığı şeker

1 kutu labne (200 gr) peyniri


Yapılışı :

1 bardak sütü ılıt, neskafe ve şekeri süte ekle karşıtır. Pastabanın her iki katını da bu süt ile ıslat. Pastaban sütü çekerken kremayı hazırlayın.


unu bir kaba eleyin. Sütü azar azar koyarak unlu birkarışım elde edin. 5 kaşık şeker ve yumurta sarılarını da ekleyip kremayı orta ateşte koyu kıvama gelen kadar pişirin. Krema pişince labneyi koyun ve iyice karıştırın.


Pastabanı düz bir servis kabına alın. Kremanın yarısını üstüne dökün diğer katı kremanın üzerine kapatın ve kalan kremayı da pastanın üstüne dökün. Krema soğuyunca üzerine 1 çarba kaşığı kadar kakaoyu eleyerek serpin.


Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
Pelin ve yeğenim Çağrı bu pastaya bayılırlar.
Afiyet olsun:-)

Hiç yorum yok:

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et