29 Ağustos 2009 Cumartesi

Karalahana Çorbası


Karadeniz'de yediğim ve yadırgadığım tatlardan biri daha karalahana çorbası. Adana'lıların baharat aroması güçlü salça ağırlıklı yemeklerine alışmışlığın sonucu diyelim:-)

İkiz annesi Serap'dan aldığım tarif aşağıda..tarif ikizanneleri google grupta yayınlanmıştır.

"karalahanaları iyice yıkayıp, ince ince doğruyorsun. ve sıcak suyla birazcık yumuşayıncaya kadar haşlıyorsun. suyunu süzdürüp suyu dök, lahanaları bir kabın içine al. sonra yemeği pişireceğin tencerenin dibine biraz tereyağı biraz zeytinyağında kavur , içine lahanaları at hafifçe çevir. büyükçe bir kase daha önceden pişirilmiş kuru barbunya veya pişirilmemiş taze barbunya(derin dondurucudan çıkmış olabilir) ekle, varsa yazdan kalma haşlanmış mısır( dondurucudan ) veya konserve mısır ekle...içine çorba miktarı kadar sıcak su ekle. tuzunu ayarla buraya kadar klasik, burdan sonra çeşitleme başlıyor (isteğe göre değişir) içine 1 adet kurutulmuş kırmızı biber atılabilir, 1 adet kemik atılabilir. veya et suyu koyulabilir. en son barbunyalar pişince yeteri kadar pişmiş demektir. bir bardak soğuk suda 2 kaşık mısır ununu aç, yavaşça haşlamanın içine karıştır. 1 taşım kaynayınca çorba hazır demektir. tuzunu ayarla.."

Serap'a teşekkürler..(Bu kısım 05.12.2010 da eklenmiştir)

tarifi internetten (http://www.lezzetler.com/)

Malzeme: 1 kg karalahana 6 bardak su 1 bardak mısır yarması 1 bardak barbunya fasulye 1 kahve fincanı yağ 1.5 bardak mısırunu tuz Yapılışı: Fasulyeyi kaynatıp suyunu süzün, lahanaları sıcak suda haşlayıp ince ince doğrayın. Tencereye, su, lahana, mısır yarması ve mısır ununu sırasıyla ilave edin. Karıştırarak pişirin ve fasulyeyi ilave edin. Yağı ilave edip tuz ile birlikte 30 dakika pişirin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

uyyyyyyyy iğrenç duruyo,bu gadar sulu olmazki bizm çorba,adi çorbadir amma yemek gıvamında suyu azdır bilginize
gülsanem dibek

Powered By Blogger
Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et