18 Şubat 2014 Salı

Mantarlı piliç

4 kişilik ana yemek

Malzeme
500 gr piliç gögüs eti
500 gr mantar
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 domates (kabukları soyulmuş ve doğranmış)
1 tatlı kaşığı tereyağ
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
karabiber, pulbiber, kimyon, tuz

Yapılışı
Öncelikle mantarları çok iyi yıkayın ve kurulayın. Kesme tahtasında boyuna dilimleyin. Bu arada tavayı ocağa alın ve ısıtın. Mantarları tavaya koyun. Bir süre karıştırmayın. Suyunu salmaya başlayınca karıştırın. Ben seramik tava kullandım ve yağ koymadım bu aşamada. Manbtarlar suyunu çekene kadar bu tavada pişirilmeli. Başka bir tavaya kuşbaşı doğranmış gögüs etini koyun. Gögüs eti kuru ve yağsız olduğundan bir miktar sıvı yağ koyabilirsiniz. Gögüs etlerinin rengi değiştiğinde suyunu çekmiş mantarların olduğu tavaya alın. Gögüs etlerini pişirdiğiniz tavaya sızma zeytinyağının yarısını koyun ve soğanı bu tavada kavurun. Daha sonra ince kıyılmış yeşil biberleri, kıyılmış sarımsağı  ve iri doğranmış kırmızı biberleri tavaya alın iyice kavurun. Salçayı da bir süre bu malzeme ile kavurun ve en son domatesi koyup 1-2 dk pişirin. Tavamızın birinde mantar ve piliç diğer tavada da kavrulmuş soğan biber ve sarımsak olmalı. kalan sıvı yapı da mantarlı tavaya koyun. Kırmızıbiber, karabiber ve kimyonu piliçlerin olduğu yere aktarın. tuzunu en son koyacağız.
Şimdi soğanların olduğu tavayı mantar ve piliçin olduğu tavaya boşaltın. Her iki malzemeyi iyice karıştırın artık tuzunu ayarlayabilirsiniz. Bu miktarda bir malzeme için 1 çay kaşığı dolusu tuz yeterli olur ama siz temkinli olun. Tüm malzemeleri 1-2 dk ocakta tutun. Daha sonra fotografta görüldüğü gibi bir toprak tepsiye yemegimizi boşaltalım. 1 tatlı kaşığı tereyağını fındık büyüklüğünde parçalar halinde tepsinin üzerine koyalım. Fırını 200 dereceye ayarlayıp 15 dk pişirelim. Tepsiyi fırından çıkarıp kalınca dilimlenmiş kaşar peynirini koyalım. tekrar fırına koyalım (fırını çalıştırmaya devam etmenize gerek yok fırının iç ısısı kaşarı eritmeye yeterlidir). Sıcak sıcak masaya tepsimizi koyalım ve servisi herkes kendileri yapsın. Toprak tepside olduğundan daha doğal bir sunum olur. Ayrıca ekmeğinizi tepsinin altındaki lezzetli suya da bandırabilirsiniz boylece. Yanında pirinç pilavı çok iyi gider.  125 ml lik bir küçük su bardağı dolusu pirinçle az miktarda pilav yapabilirsiniz 4 kişi için.

Afiyet olsun:-)

Hiç yorum yok:

Powered By Blogger
Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et