4 Aralık 2014 Perşembe

Hindi Güveç



Malzeme

750 g mantar

750 g hindi

1 adet sogan

1tatli kaşığı salça

2 domates, kabuğu soyulmuş ve küçük doğranmış olacak

Karabiber, tuz

1 cay bardagi kasar rendesi

1 çorba kaşığı terayağ

4 adet toprak güveç,



Yapılışı

Mantari güzelce yıkıyoruz. İncecik doğruyoruz. Üzerine birkaç damla limon sıkabilirsiniz. Bu şekilde bir wok tavaya alalım. Tavaya yağ koymuyoruz mantar kendi suyunu çekene kadar mantarları pişiriyoruz. Mantarlar suyunu çekince 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ ve biraz da karabiber ekleyip 1-2 dk ocakta tutalım ve kapatalım ocağı.



Başka bir tavada sotelik (minik minik) doğradığımız hindiyi sıvıyağ koyup pişirelim. Tavya incecik doğradığımız soğanı da koyup birlikte soteleyelim. Biraz karabibier serpiyoruz ve 1 tatlı kaşığı da salça koyuyoruz. Domatesleri de ekleyin. 2-3 dk kavurup kapatıyoruz.

1 parca tereyağı 4 adet güvece paylaştırarak koyalım. Mantari guvec tabanına koyuyoruz.

Ustune hindiyi koy en uste de kasar rendesini koy (resimdeki gibi görünecek) ve fırında 200 derecede 15 dk pişirin. Ayranla ve pilavla servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et