13 Aralık 2014 Cumartesi

Etli Bamya





Malzeme
200 gr kuşbaşı doğranmış kırmızı et
300 gr temizlenmiş bamya
2 adet kabuğu soyulmuş ve minik doğranmış domates
1 soğan
1 avuç haşlanmış nohut
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı kuru nane
zeytinyağı
tuz
2-3su bardağı kaynar su

Yapılışı:
Bamyaları temizleyin yıkayın kurulayın. soğanı incecik doğrayın. tencereye yağı alın, eti koyun ve kavurun. soğanı ete ekleyip kavurmaya devam edin. bamyayı ekleyin ve biraz daha kavurun. 1 tatlı kaşığı biber salçasını koyun, domatesleri ekleyin ve nohutu da tencereye alın. Suyunu ekleyin kıvamı az sulu olmalı. Su az gelirse ekleyin. Bamyalar pişince küçük bir tavada biraz zeytinyağında naneyi kavurun 1 limonun suyunu ekleyin bir taşım kaynatın ve yemeğe ekleyin. Kabaca karıştırın ve ocağı kapatın. Pirinç pilavı ve ayranla servis yapabilirsiniz. Bu yemeğinizi etsiz yaparsanız garnitür veya soğuk zeytinyağlılar kategorisinde et yemekleriyle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et