28 Aralık 2014 Pazar
Trileçe tatlısı
Malzeme:
5 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası
1.5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbet:
1 lt süt
1/2 su bardağı şeker
400 ml krema
150 gr süttozu
üst krema:
1 paket kakaolu puding
750 ml süt
YAPILIŞI:
Önce şerbeti hazırlıyoruz. şerbet malzemesini bir tencereye koyun ve karıştırarak kaynatın 1 taşım kaynaması yeterlidir. Şerbetinizi soğumaya bırakınızç
Keki hazırlayalım. Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırın. Beyazı yüksek devirde köpük köpük olana kadar çırpın. Kar gibi olunca şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin. Yumurta sarısını da 1-2 çırpın ve sonra beyaza ekleyin ikisini karıştırınca iyice mikseri kapatın ve bir süzgeç ile un,nişasta, vanilya ve kabartma tozunu yumurtaya eleyin. Spatula ile çevire çevire unu yumurtaya yedirin. Dikdörtgen borcamı yağlayın. Keki borcama dökün. 160 derecede 30-40 dk pişirin. Kekiniz biraz soğuyunca dilimleyin. Soğuk şerbeti ılıyan keke dökün. Dolaba koyun ve 3-4 saat soğutun. Pudingi sütle pişirin ve soğutun. Dolapta iyice soğuyan tatlınızın üzerine dökün. İsterseniz en üste Hindistan cevizi serpin ve 2 saat daha soğutun. Afiyet olsun.
Etiketler:
kabul günü,
tatlılar (sütlü )
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
![]() |
ikizanneleri |
Bu grubu ziyaret et |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder