28 Aralık 2014 Pazar
Gül poğaça
Malzeme:
5-6 bardak un (2 su bardağı tam buğday unu, 3 su bardağı beyaz un)
2 yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1,5 çorba kaşığı kuru maya
Poğaça içi için beyaz peynir (200 g kadar)
yapılışı :
Unu derin bir kaba eleyin. Başka bir kapta ılık süt, şeker ve mayayı karıştırın. 10 dk bekletin ki maya kabarsın. Una mayayı ve diğer malzemeleri koyun ancak yumurtanın birinin sarısını üste sürmek üzere ayırın. Hamuru yoğurun. 5 su bardağı un ele yapışan bir hamur yaparsa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hamurunuz ele yapışmamalı. Hamuru 30 dk mayalanması için bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparın. Daire şeklinde açın. 4 kısımdan kesin ve ortaya beyaz peynir koyun. Her parçayı ortaya doğru birleştirin. en son en dış parçayı poğaça altına birleştirin. Ayırdığınız yumurta sarısına 1-2 damla zeytinyağı koyun ve poğaçaların üzerine sürün. 180 derecede 20 dk pişirin. Bu şekilde tamamını bitirin. Afiyet olsun.
Etiketler:
hamur işleri,
kabul günü
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
![]() |
ikizanneleri |
Bu grubu ziyaret et |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder