19 Ocak 2015 Pazartesi

Ispanaklı Rulo Börek

Ispanaklı Rulo Börek
Malzeme:
5 adet hazır yufka
2 bağ ıspanak
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tereyağ
zeytinyağı
tuz

yufkaları ıslatmak için:
1 su bardağı soğuk süt
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta birinin sarısı ayrılacak, 2 beyaz ve 1 sarı çırpılacak

Yapılışı:
Ispanağı bağından çıkarın köklerini kesin kabaca yıkayın sonra büyük bir kaba su doldurun sirke dökün bu suya..ıspanakları bu su içinde 10-15 dk bekletin ve sonra iyice yıkayın. Ispanaklar suyunu çekerken soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağında kavurun biber salçasını ve tereyağı, karabiber tuzu ekleyin. Ispanakları incecik doğrayın. Bu kavrulmuş soğanı çiğ haldeki doğranmış ıspanağın üzerine dökün ve elinizle mıncıklayarak iyice karıştırın.

Yumurta süt ve yağı bir kenarda çırpın ve sos gibi bir kıvamda hazırlayın. Yufkayı bütün halde resimdeki gibi tezgaha serin. Sostan 1-2 çorba kaşığı alıp yufkaya dökün ve iyice her yere özellikle kenarlara gelecek şekilde yufkanızı ıslatın.

Ispanaklı karışımı tek kat olan yufkanın ortasına koyun kenardan başlayarak rulo halinde sarın. En son uçları da ıslatın ve geriye doğru katlayın. Katlanmış kısım alta gelecek şekilde büyük fırın tepsisine dizin.

5 yufkayı bu şekilde hazırlayın. önceden ayırdığınız bir yumurta sarısını az zeytinyağıyla çırpın ve böreğin üzerine sürün. İsterseniz susam veya çörekotunu serpin. Böreklerinizi 5 cm genişliğinde kesin. 200 derecede 25 dk üstü kızarana kadar pişirin. Bu çok lezzetli böreği ikram ettiğiniz herkes çok beğenecek.

isteğe göre ilaveler: Ispanak içine sucuk koyabilirsiniz. Kavrulmuş 100 g kıyma koyabilirsiniz. Yine iç kısma lor peyniri koyabilirsiniz. Yağ olarak tahin konulabilir.

Hiç yorum yok:

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et