19 Ocak 2015 Pazartesi

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz
Malzeme (4 porsiyon):
2 adet büyük kereviz (saplarıyla birlikte 850 g)
3 adet büyük boy patates
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3 çay kaşığı tuz
4 çay kaşığı şeker
2 adet limonun suyu
3 adet portakalın suyu
1 su bardağı sıcak su

Yapılışı:
Tencereyi ısıtın. Kerevizi soyun, yıkayın ve irice dilim dilim doğrayın. Derin bir kapta 2 limon suyu ile iyice karıştırın. Havucu soyun ve irice doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Patatesi soyun yukayın ve 1 cm genişiğinde irice doğrayın.

Zeytinyağını tencereye alın önce havucu sonra yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Ardından kerevizleri ekleyin ve biraz daha karıştırın. Patatesi de ekleyin. Portakal suyu ılık suyu tencereye koyun. Tuz ve şekeri de ekleyin. Kereviz ve patatesler pişene kadar (yaklaşık 20 dk) kısık ateşte pişirin.

Bu yemek soğuk yenen ve sevilen bir zeytin yağlıdır. Ana yemek olarak tüketileceği gibi kalabalık ortamlarda ikramlık zeytinyağlı olarak sunulabilir.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et