5 Nisan 2008 Cumartesi

Emelin Havuçlu Keki


Cuma akşamı çok özel konuklarım vardı. Sevgili arkadaşım Pınar, eşi ve dünya tatlısı oğluşları ..minik adam 2,5 yaşında..bize çok ttalı bir akşam geçirtti. Benim ikizlerim 6. yaşlarını bitirdikleri için bu yaşlardaki konuşmaları hareketleri özlemişiz..Pınar'ın oğlu ilk kez çubukla sütü bizde içti..lütfen kayıtlara geçsin..eşimin çocuklarına yaş günü hadiyesi olarak aldigi balikli animasyonlu lamba sayesinde bir küçük nesquikli sütü çubukla içti bitirdi..ama o ilk çubuk denemelerindeki dudak hareketleri sütü çekmeye çalışmaları çok komikti:)) Minik adam benim kızları da uyuttu öyle gitti:))

akşam menümüzde emelin havuçlu keki, emelin kaşarlı böreği, emelin makarna salatası ve bakkabağı tatlısı vardı..ancak balkabağına sıra gelemeden gittiler. Laf aramızda herşey çok güzel ve leziz olmuştu:))

Emelin Havuçlu Keki
Malzeme
kek:
4 yumurta
1 su bardağı şeker (klasik pasabahce bardagi 150 cc lik)
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
istenirse yarim çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
içine:
2 tatlı kaşığı tarçın
3 adet orta boy havucun rendesi
4 adet kıyılmış kuru kayısı
bir avuç kıyılmış kuru üzüm
1 çay bardağı kırılmış (mercimek gibi) ceviz
1 çorba kaşığı un

yapılışı:
Şeker ve yumurtayı önce karıştıcı ile düşük sonra yüksek devirde çırpın. Vanilyayı eleyerek ekleyin. Sıvı yağ ve sütü karıştırın, kek hamuruna yavaş yavaş ekleyin. Un ve kabartma tozunu karışımın üçünbe eleyin, karışrıtırıcı ile düşük devirde kısa bir süre karıştırın.

Bir kenarda içine konacak malzemeyi karıştırın (unu ve tarçını unutmayın). Bu karışımı kek malzemesine karıştırın. Karıştırıcının düşük devrinde 1 dk kadar çırpın.

Bir kek kalıbını yağlayın ve Keki dökün. Fırını 170 dereceye ayarlayın ve 5 dk sonra keki fırına koyun. 20 dk pişirin. Kekin ortasına temiz bir bıçak batırın ve pişip pişmediğini kontrol edin.Pişmiş ise dilimlyerek servis yapin.

Afiyet olsun:)
Püf: yağ koymayabilirsiniz, ceviz yerien fındıkkırığıda ekleyebilirsiniz, şekerli severseniz yarım su bardağı daha şeker ekleyebiliriniz.

Posted by Picasa

3 yorum:

Nilgün dedi ki...

Her gördügümde denemeliyim artik dedigim bir Kek..Ellerine saglik cok lezziz olmus..

SEVGILER

Adsız dedi ki...

özel konuklara özel lezzet harika
ellerine sağlık
sevgilerr

Adsız dedi ki...

emel hanım bu kaonuda bilginiz varsa bana yardımcı olurmusunuz. ben bloğuma giremiyom. blog kayıt diye bir yorum gelmişti bende ona kayıt oldum şimdi şifremi ele geçirmişler sabahtan beri uğraşıyom ama olmuyo. giremiyom. bide bir chat sayfası eklemişler. lütfeen yardım nolacak şimdi.
minikevim elif

Powered By Blogger
Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et