20 Şubat 2015 Cuma

Domatesli Etli Bulgur Pilavı


Malzeme
500 g kemikli et
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı tereyağ
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
istenirse 1 çay kaşığı acı pul biber

Yapılışı
Kemikli eti düdüklü tencerede 1,5 saat pişirin. eti kemiklerinden ayırın bir kenara etleri koyun. et suyunu süzgeçten geçirin. Süzülmüş et suyunu pilav için 4 su bardağını kullanacağız. Suyunuz daha çıkmışsa üzeri normal su ile tamamlayabilirsiniz.

Domatesleri soyun ve yemeklik küçük küçük doğrayın. Ben yazın hazırladığım domates konservesinden 1 çorba kasesi kadar kullandım.

Çelik tencereye zeytinyağını ve tereyağını koyun. Soğanları incecik yemeklik doğrayın ve yağda kavurun. Biber salçasını ekleyin ve biraz kavurun. Domatesi ekleyin ve biraz pişirin. Baharatları, tuzu, naneyi ve tuzu ekleyin. En son bulguru ekleyin ve et suyundan 4 su bardağını ekleyin. Tencerenin altını biraz kısın. Domatesli pilavı pişmeye yakın biraz karıştırmalısınız çünkü suyu üstte duruyorken tabanı yapışabilir. Sonlara doğru karıştırın ve hafif sulu iken ocağı kapatın. 15 dakika dinlendirin. Servis yaparken pilavınızı sevdiğiniz bir kalıba koyun ve tabağınıza ters çevirin.  Didiklediğiniz etlerden 1-2 çorba kaşığı alın ve pilavın üzerine koyun. adı pilav  olsa da tek başına bir yemektir. Biz ailece kış akşamları tek menü ile geçiriyoruz. Bu yemeğin yanına domates salatası ve ayran iyi gider. Turp, tere, yeşil soğan da tüketilebilir. Biz soğansız maydanoz, nar ekşili domates salatası ve ayran yaptık, fotoğrafını da aşağıda görebilirsiniz. Afiyet olsun:)





Hiç yorum yok:

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et