20 Temmuz 2015 Pazartesi

Şöbiyet (Hazır baklava hamurundan)

emelinmutfagi.blogspot.com
 

Tatlı hamuru Malzeme:
  • 500 g hazır baklava yufkası
  • 200 g tereyağı
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı süt
  • 100 g Antepfıstığı içi


Şerbet:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • yarım limon

Yapılışı
Öncelikle şöbiyetin içerisine konacak kaymağı elde etmeliyiz. Yarım su bardağı irmiğin üstüne 2 su bardağı sütle muhallebi kıvamında pişirin. Bu muhallebiye kaymak diyoruz. Hafif yumuşak olabilir sonra katılaşacaktır. Kaymağı soğutun. Baklava hamuru çok incedir ve çabuk kurur bu nedenle hazırlayacağımız zaman paketten çıkarmalıyız. Hazır baklava hamurunu 16 kat olarak alın ve üst üste koyun. 6 cm lik kareler kesin. Ben kestiğimde 20 adet kare elde ettim. Karenin ortasına kaymaktan 1 tatlı kaşığı kadar koyun. üzerine 1 çay kaşığı kadar fıstık içi koyun. 16 kat kare hamuru elinize alıp üçgen şeklinde kenarlarını birleştirin. Tamamen birleşmeyebilir kenarlar, sorun olmaz merak etmeyin. Bu şekilde tepsiye dizin. Dizerken şöbiyetlerin üçgenin sivri kısımları üst üste gelsin, resimdeki görüntüden bunu görebilirsiniz. 200 g tereyağını eritin. Sıcak sıcak şöbiyetlerin üzerinde gezdirin. Hazırlanınca 170 derecede (25 dk) üzeri kızarınca fırından alın. Şöbiyetler fırına konduğunda şerbeti hazırlayın. Şerbetiniz en 15 dk kaynamalı. Fırından şöbiyeti aldığınızda üzerine sıcak şerbeti dökün.. Genelde tatlılarda biri soğuk biri sıcak olur ama şöbiyette ikisi de sıcak olacak. Ben bu şekilde yaptın ve tam kıvamında oldu.. Pişmiş ve şekerini almış şöbiyetin üzerine fıstık serpin.  Eğer dondurma ile servis yapacaksanız kişi başı 1 adet yeterli oluyor. Yani 20 kişilik..Dondurma yoksa 2 adet servis için ideal. Yani 10 kişilik. Bu tarifi ilk fırsatta kendi yapacağım baklava hamuru ile deneyeceğim. Nice bayramlara, Afiyet olsun:)
Eşimin notu : Soğuk tüketin:)
Şöbiyet/emelinmutfagi.blogsopot.com
 

Hiç yorum yok:

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et