14 Temmuz 2015 Salı

Sarımsaklı patates (garnitür)


Malzeme: (4 kişilik)
3 adet büyük patates
6 diş sarımsak
1 tutam maydonoz
kızartmak için sıvı yağ
tuz


Yapılışı :
Patateslerin kabuklarını soyun, yıkayın, kurulayın. Patatesleri resimdeki gibi ince ince halka şeklinde doğrayın. Tavaya yaklaşık 1,5 su bardağı sıvı yağ alın, patatesleri halkaları yağa düz şekilde bırakın ve kızartın. İnce olduğundan çabucak kızaracaktır. Kızaran patatesleri kağıt havlu üzerine alın. & diş sarımsağı hafif suyla ıslatın ve kabuklarınız soyun. Doğrama tahtası üzerinde incecik kıyın. Maydonozu da incecik kıyın.  Maydonoz, sarımsal ve 1 çay kaşığı kadar tuzu patateslerin üzerine dökün ve elinizle iyice karıştırın.  Garnitürünüz hazırdır. Özellikle köfteler yanında servis edilebilir.



NOT: Bu kızartmaya rendelenmiş domatesi tavada hafif çevirip, yarım limon suyu sıkarak da zenginleştirebilirsiniz. Domates konulduğunda maydonoz miktarı artırılabilir.

Hiç yorum yok:

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et