12 Ekim 2008 Pazar

Emelin Domates Soslu Makarnası


Bu makarnayı yapın yiyin. Sonra italya'da domates soslu makarna isteyin. Bakalım hangisini beğeneceksiniz. Çok iddialı gelebilir ama o kadar lezzetli bir makarna. İçinizde denemek şart oldu anneciğim diyebilirsiniz sevgili kuzularım Pİ. Ama anneniz zaten sizin için sık sık yapıyor.

Bu makarnayı istediğiniz çeşitle yapabilirsiniz. Ben fiyonk makarna vardı onu kullandım ama kalem makarna daha iyi gider kanımca.

Emelin Domates Soslu Makarnası
6 kişilik (6 adet makarna tabağı, resimdeki gibi)
Malzeme:
1 paket makarna (500 gr)
15, lt su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı kadar süt

Emelin Domates Sosu
2 adet domates rendesi
veya
1/2 kutu hazır katkısız domates püresi
1 diş sarımsak
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
bir tutam kuru nane

Yapılışı
Makarnayı verilen ölçüde su kaynadığında tuzunu da atıp tencerede 9-10 dk haşlayın. Makarnanın suyunu vitamin değeri olduğundan dökmeyeceğiz, makarnaya emdireceğiz, o nedenle su miktarına özen gösterin.

Makarnayı ocaktan almadan 2 dk önce tereyağını ve sütü de ekleyin.

Sosun hazırlanması: Bir tavaya zeytinyağını alın. Soğanı incecik kıyın ve yağda kavurun, sarımsakları incecik kıyın ve soğana ekleyin. Salça ve domatsi de koyup bir mikyar daha kavurun. Ocağı kapattığınızda kuru naneyi de ekleyin. Unutmayın ki zeytinyağı, sarımsak ve kuru nane her zaman mükkemmel bir üçlüdür. Sos işince ocağı kapatın.

Makarnanızı tabaklara servis yapın ve üzerine sosu ortaya gelecek şekilde dökün. Bırakın çocuklarınız veya konuklarınız bu karışımı kendi sağlasın:-)

Bizim mutfak kültürümüzde konuklara makarna değil etli yemekler ikram edilir ama bizim soframıza gelenlerden bir çoğunun menüsünde makarna çeşidi bulabilirsiniz. Makarna severlerdenseniz soframıza bekleriz:-)

Not: Bebek makarnası yapacaksanız sos olmadan hazırlanan makarnaya bir kaşık kadar da labne peyniri ekleyeyip yedirebilirsiniz.

Afiyet olsun:-)

2 yorum:

keskinli dedi ki...

emelcim selam ikizanneleri nete üye olurmusun demissin tabiki olurum ama pek detay bilmiyorum nasil oluyor felan katilinca takip etmek zorunlumu bilgi verirsen sevinirim sevgiler ayse

yasyasyas dedi ki...

kesinlikle çok lezzetli oluyor mutlaka deneyin

Powered By Blogger
Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et