30 Ekim 2009 Cuma

Defolu Kek


Defolu kek, delikli ke kalıbından çıkarken yarısı kalıp içinde kalan kekinizi kurtarmak zorunda kaldığınızda yapacağınız kektir:-) Kızım İrem okula kek götürmek istedi. Anneciği de yavrusunun isteğini gece gece yaptı. Ancak kek kalıbımız (bu arada medya m.... de satılan bir markadır alırken dikkat ediniz hiç kullanışlı değil 2. kez kekim bölünerek çıkıyor, tanımanız için: kalıbın yanlarında silikon tutacaklar var). Kekin yarısı kalıpta kalınca kalan kısmı nasıl kurtarırım diye düşündüm ve bu kek ortaya çıktı.

malzeme:

Kek için
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
kakaolu kısım için 2 tatlı kaşığı kakao

Emelin kakaolu Kreması :
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı nutella
1 tatlı kaşığı şeker

Yapılışı:
3 yumurta, şeker, vanilyayı 5 dakika kadar çırpın. Süt ve yağı ekleyin, karıştırın. Kabartma tozunu ve unu eleyin yavaşça karıştırın. Kek kalıbını yağlayıp unlayın. Kek karışımının büyük kısmını (2/3 ünü) kalıba dökün. Kalan kısmına kakaoyu ekleyin ve karıştırıcı ile karıştırın. Keke gezdirerek dökün. 170 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirin. Ilıdığında keki kalıptan çıkarın.

Kremanın yapılışı :
1 bardak soğuk süte nişastayı ekleyip iyice karıştırın. Nişasta eriyince şeker, kakao da ekleyip yeniden karıştırın. Ocakta kısık ateşte kremayı pişirin. Krema ısınmaya başladığında 1-2 tatlı kaşığı nutella ekleyin. Muhallebi kıvamında pişince kremayı ocaktan alın. Biraz ılıyınca kekinizin üzerine kremayı dökün. İsterseniz biraz hindistan cevizi serpebilirsiniz.

Afiyet olsun:-)

1 yorum:

elif dedi ki...

elinize sağlık.guzel bir kurtarış olmuş:)

Powered By Blogger
Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et