19 Ekim 2009 Pazartesi

Emelin Kıymalı Soslu Makarnası



6 Kişilik

Malzeme:

1 Paket kalem makarna

250 gr dana kıyma

2 orta boy soğan

5 diş sarımsak

2 ortaboy domates

1 çorba kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı tereyağ

1/4 çay bardağı (2-3 çorba kaşığı) zeytinyağı

1 çay kaşığı kuru nane

istenirse biraz karabiber

Yapılışı :

Makarnayı 5 bardak suda 10-12 dk haşlayın (suyunu çekecek). Suya 1 tatlı kaşığı tuz eklemeyi unutmayın. Ocağı kapatırken 1 tatlı kaşığı tereyağını tencereye koyun ve makarnaya yedirin (iyice karıştırın).

Makarna haşlanırken Emelin sosu hazırlayın. Tavaya zeytinyağını alın. Önce kıymayı kavurun (5 dk). Kıymaya incecik kıyılmış soğan ve sarımsakları ekleyin. Kavurun (2-3 dk). Biber salçayı ve baharatları da koyun. Domatesi rendeleyin ve sosu karıştırın. Tüm malzemeyi 2-3 dk birlikte pişirin. Ocağı kapatın.

Pişen ve suyunu çeken makarnaya sosu ekleyin ve iyice karıştırın. Makarna suyunu çekmediyse suyunu boşaltın ve sosu ondan sonra koyun. 10 dk kadar sosu çekmesi için makarnayı dinlendirin. Sıcak servis yapın (çok yemeyin ne de olsa nefis bir makarna olacak !!)

Afiyet olsun:-)

Hiç yorum yok:

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et