2 Ocak 2008 Çarşamba

etli pilav (özbek pilavı)

Etli

2007 den 2008 e girişimizde toplam 12 kişilik soframızı süsleyen etli pilavımızın tarifini yazmadan olmazdı. Kalabalık iale toplatılarına çok uygun ve lezzetli bir pilavdır.


ETLİ PİLAV
Özbek Pilavı
10 kişilik

malzeme
2 su bardağı pirinç
500 gr yagsiz kuzu eti
3 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy kuru soğan
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı kekik (daha fazla koymayin aci tat verir)
1 tatlı kaşığı pulbiber
4 su bardağı su
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz

yapılışı
kuzu etini tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız (sotelik gibi), havucu soyun ve küp küp doğrayın, patatesi soyunve minik küpler halinde doğrayın. Soğanı piyazlık (yarım halka) şeklinmde doğrayın. Sarımsakları soyun ve ince ince kıyın.
Malzemeler doğranıp hazırlandıktan sonra bir guveç tenceresini ocağa alın. Eti tencereye alın, suyunu çekene kadar pişirin.
Et suyunu çekince yağı tencereye boşaltın. Havucu ve patetesi ekleyin. Havuçlar biraz sotelenince sarımsak ve soğanları tenceredekilere ilave edin. Malzemeyi hep birlikte soteleyin. Salçayı ve tüm baharatları da ekleyin. Pirinci yıkayıp süzün, pirinci 10 dk kadar sıcak suda bekletin. Ocağın altını en kısık ateşe getirin. Tenceredeki malzemenin üzerine yavaşça pirinci ekleyin ve pirincin üzerini düzleyin. 4 su bardağı suyu yavaşça pirincin üzerine ekleyin. Pirinçler tencerenin en üstünde kalmalı. Ocağın altını kısıkta tutun. Pirinç pişince ocağın altını kapatın. Pilav 5 dk kadar dinlenince bir borcama tencereyi dikkatlice ters çevirin. Et, havuç ve patates karışımı en üstte olmalıdır.
Birlikte : Sadece içecek birşeyler yeterlidir. Tek başına ana yemek yerine geçebilir.
Afiyet olsun:-)

2 yorum:

yücel dedi ki...

ellerine sağlık adana lokumu:)
bu şekilde hiç yapmadım pilavı ama seninkini en kısa zamanda deneyeceğim. güzel kızlarıda cok optum

Emelin Mutfagi 01(Emel Ceyhun SABIR) dedi ki...

dönüşcüğüm ankaralı fıstığım teşekkürler:) sizin blogları izledim ne guzel, bilmiyordum, ordan izleriz artık seni ve yavruşları, sevgilerimle canım:)

Powered By Blogger
Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et