20 Ocak 2008 Pazar

Hamsili Pilav


Hamsili Pilav (4 kişilik )
hazırlama :30 dk
pişirme :45 dk
Malzeme
1/2 kg hamsi
1 orta boy soğan
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı su
tuz
yapılışı
hamsili pilavı yaparken önce pilavı pişireceğiz, daha sonra hamsilerle pilavı buluşturup fırına vereceğiz.
pilav: Tencereye tereyağı ve sıvı yağın yarısını koyun. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun, salçayı, fıstıkları da ekleyin. Pirinci yıkayıp süzün. Soğana ekleyin üzerine 4 su bardağı suyu koyup tuzunuda ( silme 1 tatlı kaşığı tuz) ekleyin ve pişirin.

Resimde gördüğünüz gibi 30 cm çapında bir toprak kabı veya bu büyüklükte bir borcamı yağlayın. Hamsilerin kılçığını çıkarın ve az tuzlayın. Sırtı tepsiye gelecek şekilde hamsileri dizin. Tepside hiç boş yer kalmamalı. Kenarlara da hamisleri dizin (daha sonra bu kısım pilavın üzerine kapatılacaktır). Pilavı hamsilerin üzerine yayın ancak çok bastırmayın. Pilavın en üstüne kalan hamisleri de dizebilirsiniz. Genel görünüm resimdeki gibi olacak:-) . Bu şekilde hazırlanan tepsinizin üzerini alüminyum folya ile kapatın. Fırının ısısını 200 veya 230 derece olarak ayarlayın. Yaklaşık 45 dakika kadar fırında pişirip sıcak servis yapın.

Servis sırasında tepsideki genel görünüm bozulsa da yine de çok enfes bir tat ve sunum:-) Pilavınızın üzerine karabiber ve kırmızıbiber (pulbiber) serpebilirisiniz.


Afiyet olsun:-)
Birlikte: Salata ve çorba (ben domates çorbası yapmıştım).

7 yorum:

Kirazdalı - İstanbul dedi ki...

Emel'cim ellerine sağlık canım benimm ikiz annesi diyince koştum geldim :) bende bu ay ikiz annesi olucaktım malesef bebişlerimin kalp atışları durdu :( hayırlısı böyleymiş diyorum benim için bebişlerini koooocamannnn öp olurmu Sevgilerimle DİLEK

Emel'in Mutfağı dedi ki...

kirazdali, dilekcigim, nasil uzuldum anlatamam..sanki icime dogmus gibi hep ikizannelerinin bloglarina rastliyorum, umarim yine yasarsin anneligi, bende seni cok opuyorum, kollarim boynunda hic tanimasamda..

Aybike Ceylan dedi ki...

Emel'cigim,

Be o kadar severim ki hamsili pilavi. Ne zamandir yiyemedim, biz Turkiye'ye gelince zamani olmuyor:(

Her neyse, ellerine saglik, nefis olmustur eminim.

Sevgilerimi gonderiyorum, saglicakla kalin.

Emel'in Mutfağı dedi ki...

aybikecim keske soframda olsaydin hakikaten güzel olmuştu, ben de çok severim, ikizler yemedi ama:(

Aybike Ceylan dedi ki...

Guzel bir hafta sonu diliyorum Emel'cigim. Sevgiler.

ikizlerinannesi dedi ki...

selamlar
biraz geciktim özür dilerim sizinde ikizleriniz varmis allah bagislasin eee bu enfes pilavi afiyetle yemislerdir insallah ellerinie saglik sevgiler iyi bir hafta dilerim sevgiler

Emel'in Mutfağı dedi ki...

tesekkur ederim:) ikizler sadece pilavını yediler, olsun zamanlar yerler diye düşünüyorum:)

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et