5 Ocak 2008 Cumartesi

Zeytinyağlı Pırasa

Güzel bir kış yemeğidir pırasa. Tok tutar. Ekonomiktir. Lezzetlidir.


ZEYTİNYAĞLI PIRASA
6 kişilik
Malzeme
3 adet iri pırasa (veya 750 gr)
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı haşlanmış nohut (buzluğumda önceden vardı)
1 su bardağı doğranmış domates (veya 2 adet kabuğu soyulmuş domates)
3 çorba kaşığı pirinç (pirinci az severseniz 1 kaşık koyunuz)
yarım çay bardağı zeytinyağı
istenirse 1 çorba kaşığı biber salçası
karabiber
Yapılışı
Tencereye yağı koyun, havuçları soyup halka halk doğrayın. Yağa koyup kavurmaya bırakın. Soğanı yemeklik doğrayıp havuca ilave edin. Pırasaları iyice yıkayıp, uç kısımlarını kesip temizleyip resimdeki gibi doğrayınız (1 cm lik). Kavrulan malzemelere pırasayı da ekleyin. Salçayı, karabiberi, yıkanmış pirinci, nohutu ve domatesi ekleyip ocağın altını kısıp pıraslar pişenen kadar pişirin.
Afiyet olsun:-)
Birlikte: Servis yaptığınızda yanına limon ekleyiniz.

2 yorum:

ilker'in mutfağı dedi ki...

Merhaba,pırasayı çok severim.kışın habercisi bir sebze.Ellerinize sağlık.Sevgiler...

Emel'in Mutfağı dedi ki...

tesekkure derim ilker:) blogunu ziyeret ettim, siz de benim gibi iş stresinden yemek yaparak arınıyor gibisiniz:) tariflerde buluşmak üzere:)

Google Gruplar
ikizanneleri
Bu grubu ziyaret et